top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Uniek vertelperspectief

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: De boekendief

Auteur: Markus Zusak

Uitgeverij: The house of books

Pagina's: 558

Sterren: 3


De boekendief van Markus Zusak, wordt op een unieke manier verteld. Het verhaal wordt namelijk verteld door de Dood, die het verhaal van de Boekendief verteld. Het verhaal begint waar de Dood de Boekendief voor de eerste keer ziet, in een trein. De Boekendief, ook wel Liesel genoemd, is onderweg naar een nieuw gezin omdat haar moeder niet meer voor haar kan zorgen. Hierdoor komt ze terecht bij Rosa en Hans, haar nieuwe ouders. Als ze bij hun gaat wonen, begint haar nieuwe leven, ze gaat naar school en maakt nieuwe vrienden, waaronder haar beste vriend Rudy. Samen maken ze best veel mee, waaronder ook de Tweede Wereldoorlog.


De boekendief markus zusak

Zoals de titel al doet vermoeden houd Liesel van lezen. Ze begint met één boek, dat ze heeft gestolen, hiermee leert ze lezen. Later volgen er nog een aantal boeken, waarvan ze er een aantal steelt en een aantal krijgt. Deze boeken hebben dan ook een belangrijke rol in het verhaal.


De manier van schrijven is apart, je moet ervan houden. Dit was voor mij niet het geval, het boek was op een aantal momenten best moeilijk te volgen. Ook is er niet veel spanning aanwezig, het einde van het verhaal wordt door de verteller dan ook al ruim op voorhand gezegd. Hiermee was toch nog niet alles duidelijk, waardoor je het verhaal toch wilt doorlezen tot het einde.


Het verhaal zelf was goed uitgewerkt. De personages werden voldoende beschreven om van ze te houden. Aangezien het verhaal zich deels tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt, is er te verwachten dat er wel iets vreselijks zou gebeuren. Toch blijf je hopen dat dit niet het geval zal zijn, aangezien er toch meeleven is met de personages.

Er komen best veel erge situaties in het verhaal voor, die weergeven hoe vreselijk deze tijd wel niet was. Er werd honger geleden, de Joden werden weggehaald, de situatie in de schuilkelders,... Allemaal zo vreselijk, maar wel goed beschreven.


Het verhaal zelf is echt een verhaal dat bijblijft, maar door de manier van vertellen werd het minder goed overgebracht

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page