top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Teleurstellend einde

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Een miljoen werelden met jou

Auteur: Claudia Gray

Reeks: De Vuurvogel-trilogie 3

Uitgeverij: HarperCollins

Pagina's: 350

Sterren: 3


Let op: kan spoilers bevatten van eerdere delen uit de reeks, Duizend stukjes van jou, Tienduizend hemels boven jou


Een miljoen werelden met jou is het derde en laatste deel uit de Vuurvogel trilogie van Claudia Gray. Marguerite weet nu wat Conley van plan is, duizenden dimensies vernietigen om Josie terug te krijgen. Marguerite weigert hieraan mee te werken en ze is vastbesloten om de plannen van de Thuisbasis te dwarsbomen. De Marguerite uit de Thuisbasis is dan weer vastbesloten om te helpen Josie terug te krijgen, hiervoor gaat ze naar de verschillende dimensies die vernietigd moeten worden en probeert ze ervoor te zorgen dat de Marguerite uit die dimensies het niet overleven. Marguerite (niet uit de Thuisbasis) volgt haar en moet zichzelf elke keer uit een dodelijke situatie weten te halen, maar lukt dit haar elke keer...


de boekenhamsteraar recensie boek een miljoen werelden met jou claudia gray

Zoals de vorige twee boeken, begint ook dit boek opnieuw in een andere dimensie met een situatie waar veel spanningsopbouw is, pas later wordt de uitleg gegeven aan wat hieraan vooraf is gebeurd. Dit is niet storen, maar als het boek met een cliffhanger eindigt, wil je natuurlijk meteen weten hoe het verder gaat en wil je niet eerst weer een spannende situatie krijgen voor je antwoord hebt. Het gevolg is dus dat er eerst een hoofdstuk is over een totaal nieuwe situatie voordat je antwoord krijgt op de cliffhanger en na een paar hoofdstukken gaat deze nieuwe situatie pas verder. Dit kan best verwarrend zijn.


Het verhaal zelf is weer hetzelfde als het vorige boek. Marguerite gaat naar dimensies, een aantal nieuwe en een aantal oude. De nieuwe dimensies worden niet altijd even goed beschreven terwijl dit juist een van de interessanter delen van het boek is. Ook komen Theo en Paul naar een aantal van deze dimensies om haar te helpen deze te redden. Verder zijn er nieuwe ontwikkelingen in Marguerite haar relatie met Paul. Hij is beschadigd en weet niet of hij nog beter wordt en wil daarom niets met haar hebben, maar zij wilt dit niet accepteren. Kortom er is alweer drama in haar relatie.


De verwachtingen van het einde van een trilogie zijn best hoog, want er wordt drie boeken lang toch naar dat moment gewerkt .Deze verwachtingen zijn zeker niet uitgekomen. Het slot was ineens heel snel en totaal niet realistisch, dit was een grote teleurstelling.


De spanningsopbouw in dit boek is duidelijk aanwezig, maar het hielp niet om je aandacht bij het boek te houden. Het verhaal was te veel hetzelfde en te weinig nieuwe elementen waarvan je meer wilt weten.


De personages beginnen wel iets meer rekening te houden met hun gedrag als ze in een andere dimensie zijn. Na het bezoek aan de groothertogin heeft Marguerite we geleerd dat ze meer moet oppassen met wat ze doet. Helaas blijft ze het leven van de Marguerite uit andere dimensies verpesten, maar hier is deels wel een begrijpbare reden voor. ze probeert de dimensies te beschermen, waardoor ze minder rekening houd met de persoon die ze op dat moment is.


In het algemeen was dit boek veel te langdradig. Er komen niet veel spannende momenten in voor en er zijn ook niet veel interessante momenten. Ook blijft het drama van Marguerite haar liefdesleven maar komen, hoe vergezocht deze ook is. De grote verwachtingen van het slot zijn ook zeker niet uitgekomen.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page