top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Spannend vervolg met leuke nieuwe personages

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Dreiging en duisternis

Auteur: Leigh Bardugo

Reeks: De Grisha 2

Uitgeverij: Blossom books

Pagina's: 411

Sterren: 4


Let op: kan spoilers bevatten van andere delen van de reeks, Schim en schaduw


Alina en Mal zijn ontsnapt aan de Duisterling en zijn eindelijk gelukkig. Dit duurt jammer genoeg niet lang, zelfs over zee weet de duisterling hun te vinden. Hij ontvoerd haar en Mal en neemt ze mee de zee op. Ze komen terecht in het schip van Sturmhond, maar ze gaan niet terug naar Ravka, ze blijven op zee. De Duisterling zoekt iets, maar waarom? Wat is zijn plan met Alina? Dit kom je allemaal te weten in het tweede deel van deze reeks.


de boekenhamsteraar recensie boek dreiging en duisternis leigh bardugo

Ook dit verhaal wordt weer volledig vanuit het perspectief van Alina beschreven. Alina maakt toch wel een evolutie mee ten opzichte van Schim en Schaduw en daarom wordt het ook leuker om vanuit haar perspectief te kunnen lezen.


In dit boek komen een aantal nieuwe personages voor. Ook deze personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt waardoor het verhaal nog interessanter wordt, want hoewel hun karakter vanaf het begin al geweten zijn, zijn hun achtergronden nog onbekend. Dit maakt het extra spannend want wie zijn het echt en wat zou hun echte doel zijn? Deze vragen worden misschien niet letterlijk uitgewerkt in het verhaal maar als lezer kan je dit wel zo ervaren.


In Schim en Schaduw waren de krachten van de Grisha niet echt uitgewerkt. Ook in dit boek is dit niet het geval. Dit is echt jammer want door dit boek kan je juist meer vragen krijgen over de Grisha krachten, maar antwoorden zijn hier niet te vinden.


Ook dit verhaal leest weer vlot. Het boek kan dan dik lijken, maar eenmaal je aan het lezen bent is het te snel uit. De spanning was hier ook voldoende aanwezig, maar ook niet te veel. Er zijn wat momenten die minder spannend waren, maar dit is ook goed, want te veel spanning en drama maakt het boek ook minder “realistisch”.


Dreiging en Duisternis is het geweldige vervolg op Schim en Schaduw. De spanning is voldoende aanwezig en de personages zijn voldoende uitgewerkt. Alleen mist er ook in dit boek een betere uitwerking van de Grisha krachten.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page