top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Sciencefiction deel komt meer naar boven

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Tienduizend hemels boven jou

Auteur: Claudia Gray

Reeks: De Vuurvogel-trilogie 2

Uitgeverij: Harper Collins

Pagina's: 414

Sterren: 3


Let op: kan spoilers bevatten van deel 1 Duizend stukjes van jou


Tienduizend hemels boven jou is het tweede deel van de Vuurvogel serie geschreven door Claudia Gray. In dit deel moet Marguerite weer door dimensies reizen, nu omdat ze Paul wilt redden. Conley wilt namelijk dat Marguerite voor hem komt werken, maar dit wil ze niet. Hierdoor versplinterd Conley Paul zijn ziel en verspreid deze over vier dimensies. Verder lijdt Theo aan de gevolgen van het gebruik van Nachtschaduw, hij moet een medicijn hebben anders kan hij dood gaan. Als Marguerite de coördinaten wilt naar de dimensies met Paul zijn ziel en als ze het medicijn wilt dat Theo kan redden, kan ze niet anders dan samenwerken met Conley, ook al moet ze hierdoor vreselijke dingen doen.


de boekenhamsteraar recensie boek tienduizend hemels boven jou claudia gray

Net als in het vorige deel, wordt je vanaf de eerst pagina al in het verhaal gegooid. Marguerite is in een nieuwe dimensie aanwezig en ze wilt een leven redden. Door geen intro te hebben in het verhaal is de spanning wel meteen aanwezig, maar is niet alles even duidelijk. Het duurt een aantal hoofdstukken voordat alles wat vooraf gegaan is vermeld is en je het verhaal volledig kan volgen. Deze spanning is jammer genoeg niet altijd aanwezig, er zijn korte momenten dat het boek niet weg te leggen is, maar er zijn genoeg momenten waar er niet veel gebeurd. Zo wordt er een aantal bladzijden lang beschreven hoe Paul een wetenschappelijke uitlegt geeft. Deze uitleg zou makkelijk in een paar zinnen verwoord kunnen zijn en even duidelijk zijn.


Wat ook meehelpt aan de spanning is dat er nu ook een duidelijke vijand aanwezig is, Conley. Hiervan is er genoeg informatie om hem mee te kunnen haten vanuit de hoofdpersonages. Ook wordt duidelijk dat niet ieder personage in elke dimensie hetzelfde karakter heeft, wat het ook interessanter maakt om te lezen.


Ook deze keer reist Marguerite niet alleen door de dimensies, Theo gaat weer mee. Als ze samen in de eerste dimensie komen probeert ze aan Theo uit te leggen dat ze zoveel mogelijk moeten proberen het leven van de Theo en Marguerite uit die dimensies over te nemen. Dit doet ze zelf echter niet. Door haar acties kwetst ze de mensen uit de dimensie of brengt ze ze zelfs in gevaar. Het enige waar ze aan denkt is zichzelf en let totaal niet op het lot van de personen uit de dimensie waar ze op dat moment is. Ze gaat ook voor haar plezier een dimensie opnieuw bezoeken, ook al weet ze dat ze daar al genoeg schade had aangericht.


Het verhaal is hoofdzakelijk romantisch, haar liefde voor Paul blijft de rode draad in heel het verhaal. In dit deel komt de sciencefiction kant toch meer naar voren dan bij deel één. De dimensies worden beter uitgelegd en er komt al wat meer technologie in voor. Dit maakt het ook veel interessanter om te lezen, het is niet meer alleen het liefdesverhaal van Marguerite en Paul.


Hoewel de sciencefiction kant van het verhaal hier al veel beter is dan in het eerste deel, blijven de personages onsympathiek overkomen. De uitwerking van de personages en de dimensies zijn al wel veel beter geworden.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page