top of page
Zoeken
  • De Boekenhamsteraar

Recensie Zwaluwdans

Titel: Zwaluwdans

Auteur: Jet Nijland

Uitgeverij: Ellessy

Pagina's: 260

Sterren: 4


Na de dood van haar moeder krijgt Elisa een mysterieuze brief. Deze blijkt van haar vader, die ze nooit gekend heeft. Hij laat haar een huis achter in Sevilla. Ze laat haar leven in Nederland achter en vertrekt naar Spanje, waar ze hoopt meer te weten te komen over haar vader.

Zwaluwdans Jet Nijland

In het verhaal volg je Elisa in haar reis naar Spanje, maar ook volg je het verhaal van Nando en Neva. Dit tweede verhaal speelt zich af in het verleden. Het gaat over de twee kinderen die onafscheidelijk zijn en later ontdekken dat ze gevoelens voor elkaar hebben. Alleen woont Nando aan de rijke kant van de stad en Neva komt van een zigeunerfamilie, ze weten dus ook dat hun liefde niet goedgekeurd zal worden.


Het begin van het verhaal was een beetje verwarrend, vier perspectieven die zich dan ook niet allemaal in dezelfde tijd afspelen. Ook was de link tussen deze verhaallijnen niet meteen duidelijk. Gelukkig kwam hier snel verandering in. Al snel leer je de personages kennen en weet je al meteen vanuit wie het hoofdstuk geschreven is, zelfs zonder bovenaan het hoofdstuk naar de weergegeven naam te kijken.


Dit boek leest ook heel vlot, je wilt meer weten over de personages en wat er met hun gaat gebeuren. Door hun goed uitgewerkte karakter en de goed omschreven omgeving is het alsof je zelf ook in Sevilla bent.


Het plot was ook zo mooi en origineel, ik had dit totaal niet zien aankomen. Dit wordt ook allemaal rustig verteld, niet dat alles in een paar pagina’s op je af komt.


Kortom, ik heb heel erg genoten van dit verhaal. Door de goede schrijfstijl neemt het je mee naar het zonnige Spanje waar je kan genieten van een origineel verhaal. Ik kijk zeker uit naar meer boeken van Jet!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page