top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Zielsveel

Titel: Zielsveel

Auteur: Laura Dirkx

Uitgeverij: StoryLand

Reeks: Zielsveel (1)

Pagina's: 371

Sterren: 5


Noé wordt 20 waardoor ze eindelijk oud genoeg is om het Huis te verlaten. Dit is een plek waar ze samen met andere meisjes is opgevoed en waar ze worden voorbereid op de Zoektocht naar hun Wederhelft. Mensen hebben namelijk maar de helft van een ziel en hun ultieme doel in het leven s om de andere helft van hun ziel te vinden en samen terug een ziel te vormen. Wanneer ze het Huis heeft verlaten komt Noé in de natuur terecht, waar het toch moeilijker is om te overleven dan eerst gedacht. Tot ze Arthur tegenkomt, hij helpt haar te overleven. Maar dit zorgt ervoor dat Noé begint te twijfelen aan alles waar ze in gelooft, als een Wederhelft bestaat, wat is dan dat gevoel dat ze heeft voor Arthur.

zielsveel Laura Dirkx

Zielsveel is een geweldig YA dystopian boek. Het bevat een grote hoeveelheid spanning, afgewisseld met romantiek. Er gebeurd ook zoveel in het boek dat het nooit saai wordt.

Hoewel het verhaal zich afspeelt in de toekomst, is de wereld toch heel duidelijk door de goede beschrijvingen. Alles wordt kort, maar duidelijk uitgelegd waardoor je vanaf de eerste pagina al in het verhaal meegenomen wordt.

Ook leest het boek heel vlot, dit komt door de fijne schrijfstijl, voldoende spanning en de regelmatige afwisseling van gebeurtenissen.


Zielsveel is een prachtige YA dystopian. Ondanks dat het een dikker boek is, is het boek veel te snel gedaan. Ik kan niet wachten op het vervolg.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page