top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie X-scape

Titel: X-scape

Auteur: Michael Sels

Uitgeverij: Pelckmans

Pagina's: 198

Sterren: 3


Amber wordt wakker op een onbekende, donkere locatie. Ze merkt al snel dat er een metalen band rond haar arm zit, die ze niet los krijgt. Na een tijd komt ze erachter dat ze niet alleen is, vier andere mensen zitten ook opgesloten met zo’n metalen band. Ze snappen niet waarom ze daar zijn en wie ze heeft opgesloten. Lukt het ze om een uitgang te vinden?

X-scape Michael Sels

De proloog van het boek maakt al nieuwsgierig, Amber haar beste vriendin wilt niets meer met haar te maken hebben. Ze snapt er niets van waarom ze zo doet. De vraag wat er gebeurd kan zijn zit al meteen in je hoofd.


Daarna komt de verhaallijn waar Amber is opgesloten. Hier stijgt de spanning al meteen en volgen er nog meer vragen die ervoor zorgen dat het boek je in z’n greep houdt. Doordat het geen dik boek is, volgen de gebeurtenissen elkaar redelijk snel op en leest het boek vlot weg. Dit heeft als gevolg dat niet alles tot in het detail beschreven kan worden. Er is bijvoorbeeld maar weinig geweten over de personages. Je weet genoeg om je er een beeld van te vormen, maar als je zoals ik graag over goed uitgewerkte personages leest, is dit wel een beetje teleurstellend.


Verder komen er ook verschillende thema’s voor. Ook deze zijn niet heel uitgebreid besproken, maar wel genoeg om ze op te merken en erover te denken. Het is heel knap hoe de auteur deze thema’s in een thriller heeft kunnen verwerken zonder dat het geforceerd lijkt.


X-scape is een spannende jeugd thriller die lekker vlot wegleest. De spanning zit er vanaf het begin in en blijft tot het einde!

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page