top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Wisseldier

Titel: Wisseldier

Auteur: Adele Scholten

Uitgeverij: Books & Butterflies

Pagina's: 170

Sterren: 2,5


Tessa is een wisseldier, dit houdt in dat ze iemand is die van een mens naar een brulhond kan veranderen. Haar lot is om samen te zijn met Eric, maar dit is absoluut iets wat ze niet wilt. Ze wilt alleen maar vrij zijn.

Wisseldier Adele Scholten

Dit boek heeft een veelbelovend concept, mensen die veranderen in dieren. Helaas is de uitwerking niet goed gebeurd. De personages lijken onvolledig, zonder een typisch karakter, zelfs na het boek te lezen is het moeilijk om een persoonlijkheid bij elk personage te zetten.

De conversaties zijn ook niet helemaal realistisch. Tessa komt bij een groep rebellen die haar al heel snel vertrouwen en ook zij vertrouwd hun bijna meteen. De zinnen die gezegd worden zijn vaak heel kort terwijl de gedachten van Tessa wel uitgebreid weergegeven worden door gebruik van langere zinnen met meer informatie erin.

De gebeurtenissen worden ook regelmatig herhaald waardoor het gewoon niet origineel meer is en zelfs storend overkomt.

Er is ook te weinig uitleg over de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Het begint al zonder uitleg, je wordt meteen in het verhaal gegooid. Maar tijdens het lezen krijg je ook redelijk weinig informatie, waardoor de eerste paar hoofdstukken moeilijk te volgen waren. Pas rond de helft van het boek werd de wereld begrijpbaar en zelfs dan was extra informatie gewenst geweest.


Dit boek heeft een veelbelovend concept, maar het is niet volledig uitgewerkt. Dit stoorde mij iets te veel om echt van het verhaal te kunnen genieten.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page