top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Wat als het wel werkt?

Titel: Wat als het wel werkt?

Auteur: Roni Loren

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Serie: Say Everything 2

Pagina's: 350

Sterren: 3,5


Andi is een echte horrorfan. Ze kijkt graag horrorfilms en heeft een podcast waar ze praat over waargebeurde horrorverhalen. In deze podcast probeert ze andere te helpen om deze soort scenario’s te vermijden, iets wat ze zelf al lange tijd doet. Ze heeft namelijk een erge angststoornis waardoor ze moeite heeft anderen te vertrouwen. Naast Andi woont de ex brandweerman Hill. Ze leren elkaar kennen en groeien steeds meer naar elkaar toe. Maar kan Andi haar angsten van zich afzetten?

Wat als het wel werkt roni loren

Wat als het wel werkt is het tweede deel van de Say Everything serie. Het eerste deel in de reeks was ‘Wat als jij het bent’. Hoewel dit verhaal een tweede deel is, is het wel apart te lezen. Het gaat hier namelijk om twee andere hoofdpersonages. De personages van het vorige boek komen nog wel voor, maar deze spelen niet de hoofdrol.


Wederom bevat dit boek twee unieke personages. Een vrouw met een serieuze angststoornis en zo goed mogelijk hiermee probeert te leven, en een ex brandweerman die in een ongeluk is gekomen en daardoor zijn been heeft verloren. Deze unieke personages maken dit boek de moeite waard om te lezen.

Door het wisselend vertelperspectief leer je beide personages ook goed kennen. Hier kom je meer te weten over hun achtergrond, wat het makkelijk maakt om je in te leven.


Het verhaal leest grotendeels vlot, maar hier en daar waren er hoofdstukken waar iets te veel op details ingegaan wordt. Gelukkig was dit niet zo voor de meeste hoofdstukken en dat samen met de afwisselede perspectieven en vlotte schrijfstijl maakt dat het boek snel uit te lezen is.


Wat als het wel werkt is wederom een boek dat het verhaal verteld van twee unieke personages. Zoek je een romantische serie zonder de stereotypen, dan is dit echt de reeks die je zoekt.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page