top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Wat als het echt is?

Titel: Wat als het echt is

Auteur: Roni Loren

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Reeks: Say Everything 3

Pagina's: 365

Sterren: 3


Eliza wilt het perfecte leven hebben en ze is goed op weg, alleen zoekt ze nog de perfecte man. Hiervoor gebruikt ze de hulp van datingapps, maar als ze na een vreselijke date viraal gaat als ‘De slechtste date ooit’ heeft ze het gehad met dit soort apps.

Wat als het echt is roni loren

Op haar werk ontmoet ze Beck en hij heeft het helemaal niet voor sociale media. Hij daagt Eliza uit om een half jaar zonder sociale media te leven zodat ze de echte wereld nog eens ziet. Tijdens dit experiment groeien Beck en Eliza steeds meer naar elkaar toe. Alleen wilt Beck geen vaste relatie en Eliza is helemaal klaar om te trouwen. Ze passen dus niet echt bij elkaar, of toch wel?


Hoewel ‘Wat als het echt is’ een derde deel van een serie is, is het ook mogelijk dit boek apart te lezen. Je leest dan wel een paar spoilers van de vorige boeken, maar aangezien heel deze serie redelijk voorspelbaar is, is dat niet zo erg.


In de vorige twee boeken ging het over unieke personages, niet de stereotypen die je in elk boek tegenkomt. Helaas miste ik dit wel in dit boek, de personages hadden voor mijn gevoel niets speciaals. Wel was hun uitwerking zeer goed. Je leert ze langzaamaan kennen en kan toch makkelijk met ze meeleven. Voor de verhaallijn geldt hetzelfde, deze bevat een aantal originele elementen, maar over het algemeen is het toch voorspelbaar. Dit wil niet zeggen dat het slecht is, want er zijn zoveel van dit soort boeken omdat het gewoon werkt, maar ik vond het wel de minste van de reeks.


Wat wel een leuke toevoeging van dit boek is, is dat je ook een klein beetje leest over de toekomst van de hoofdpersonages van de vorige boeken. Dit zorgde ervoor dat dit boek een mooi slot gaf aan de reeks.


Wat als het wel werkt is een boek zoals de meeste andere boeken in dit genre. Voorspelbaar, maar goed om ontspannen te lezen.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page