top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Vuur

Titel: Vuur

Auteur: Viviane Gerits

Uitgeverij: Phoenix Books

Pagina's: 278

Sterren: 3


Merel wordt door haar vriend Patrick achtergelaten op een parking in de buurt van Lyon. Hij verwacht dat Merel hem zal smeken haar op te halen. In plaats daarvan is Merel het zat. Ze ontmoet een vrouwelijke vrachtwagen chauffeur, Emma, en krijgt van haar een lift naar Antwerpen. Merel ziet dit als de kans om van Patrick te vluchten en eindelijk haar leven terug in eigen handen te nemen. Ze krijgt onderdak bij Emma en haar broer Joris en wilt niets meer met Patrick te maken hebben. Helaas is dit niet zo simpel. Ze leeft in constante angst dat Patrick opnieuw verschijnt en haar iets zal aandoen.

vuur viviane gerits

Dit boek bespreekt een zwaar onderwerp, namelijk iemand die vreselijk wordt misbruikt door haar partner. Het boek focust zich vooral op de periode na “de ontsnapping”, maar er wordt voldoende verteld over de slechte tijd hiervoor om een beeld te schetsen. Je leest over Merel en hoe ze deze periode achter zich probeert te laten. Je ziet haar vooruitgang boeken, maar ook lees je over de angst die ze nog altijd voelt voor Patrick en hoe ze de afgelopen jaren niet snel zal vergeten. Hoewel dit een vreselijk onderwerp is, is het niet echt spannend.


Vanaf de tweede helft van het verhaal begint de focus zich te verleggen. Hier komt veel meer spanning bij kijken, maar de drama blijft wel constant aanwezig.


Het taalgebruik en de zinsbouw zijn redelijk simpel. Dit maakt dat het makkelijk wegleest, maar tegelijkertijd gaf het me het gevoel dat ik een boek voor de jeugd aan het lezen was. Aangezien de inhoud niet overeenkomt met een jeugdboek vond ik dit wel een beetje een vreemde manier van lezen.


Vuur is een dramatisch verhaal over een vrouw die wilt vluchten van haar relatie. Vanaf de tweede helft van het boek veranderde het verhaal geleidelijk aan naar een thriller die moeilijk weg te leggen is.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page