top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Volhouden, alles komt goed

Titel: Volhouden, alles komt goed

Auteur: Bart de Wolf

Uitgeverij: Books & butterflies

Pagina's: 22

Sterren: 4


Een astronaut landt door een noodlanding op een onbekende planeet. Het ruimteschip is kapot, net als bijna alle apparatuur. Terwijl Elo, de astronaut, probeert de schade te herstellen, hoort hij een vreemd geluid en zijn er aardbevingen. Wat is er aan de hand op deze planeet en lukt het Elo om alles op tijd te herstellen?

Volhouden, alles komt goed bart de wolf

Volhouden, alles komt goed is een sciencefiction kortverhaal. Bij dit genre zijn er meestal zeer lange beschrijving aanwezig, maar dat kan natuurlijk niet in een kortverhaal. Het voordeel hieraan is dat het boek snel vooruitgaat, maar het nadeel is dat niet alles van technische termen meteen duidelijk is. Verder in het verhaal werd dit wel duidelijk, maar het begin kan wel moeilijker overkomen.


Ondanks de korte beschrijvingen was het toch mogelijk om de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt goed voor te stellen. Het is heel knap dat er met zo’n korte uitleg toch zoveel voorgesteld kan worden.


De spanning was vanaf begin af aan aanwezig en werd steeds meer opgebouwd. Dit maakte dat het verhaal in een ruk uit te lezen was. Ook het onderwerp was voldoende uitgewerkt. Er was weinig achtergrondinformatie aanwezig, maar wel voldoende om het verhaal te begrijpen.


Volhouden, alles komt goed is een spannend sciencefiction kortverhaal. Het was een heel spannend verhaal en indien de auteur nog een boek zou schrijven, ben ik zeker van plan deze te lezen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page