top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Vijf minuten voorsprong

Titel: Vijf minuten voorsprong

Auteur: Dorien Van Gelder

Uitgeverij: Storyland Pagina's: 245

Sterren: 4,5


Camille gaat samen met haar drie beste vrienden naar Thailand. Er bevindt zich daar een verlaten eiland met een duistere geschiedenis. Aangezien ze juist deze geschiedenis zo interessant vinden, gaan ze een aantal dagen kamperen op het eiland. Alleen blijkt dit geen rustig kampeertripje, maar een nachtmerrie.

Vijf minuten voorsprong Dorien Van Gelder

Het verhaal start met een spannende intro, wat altijd een goed begin is voor een thriller. Na deze intro komt het verhaal rustig op gang. Het duurt wel even voordat de actie echt begint, maar dankzij de intro heb je vanaf het begin al een slecht voorgevoel bij letterlijk alles dat gaat gebeuren. Daarbij komt dan ook nog de goed gekozen omgeving, een duidelijke beschrijving ervan en een eng achtergrondverhaal. Dit samen zorgt, ondanks het gebrek aan actie, toch voor veel spanning. Vanaf het moment dat de actie er dan ook nog eens bij komt, is dit boek onmogelijk weg te leggen.


De spanningsopbouw is niet het enige dat het verhaal goed maakt. De verhaallijn was meeslepend en onvoorspelbaar, de auteur heeft een vlotte schrijfstijl en je leeft mee met de personages.


Het verhaal wordt volledig verteld vanuit Camille, dus haar leer je het beste kennen. Vanaf het begin van het verhaal wordt haar karakter duidelijk. Ze is een realistisch personage en dat zie je ook terug in hoe ze op alles reageert. De andere personages leer je iets minder goed kennen, maar ook van hun is een duidelijk beeld te vormen.


Vijf minuten voorsprong is een spannend verhaal met een goede start. Hierna duurt het even voordat de actie begint, maar dit maakt het verhaal niet slecht. Het zorgt er juist voor dat je later volledig in het verhaal wordt meegenomen tot het boek uit is.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page