top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Twin crowns

Titel: Twin crowns

Auteurs: Catherine Doyle & Katherine Webber

Uitgeverij: Harper Collins

Reeks: Twin crowns 1

Pagina's: 431

Sterren: 5


Rose is de prinses van Eana. Haar ouders zijn vermoord vlak na haar geboorte door een heks. Daarom leeft ze met het doel om de heksen uit haar land te verdrijven als ze zelf koningin wordt. Wat ze niet weet is dat ze een tweelingzus heeft, Wren. Als de kroning dichterbij komt neemt Wren de plaats van Rose in om zo zelf koningin te worden en de heksen op die manier te beschermen.

Twin crowns Catherine Doyle & Katherine Webber

Het verhaal wordt verteld vanuit de twee zussen. Door deze afwisseling leer je beide personages goed kennen, want ze verschillen nogal van elkaar. Ook maakt dit het boek gevarieerd want beide maken ze hun eigen avonturen mee.


Doorheen het boek kom je te weten hoe het land Eana eruit ziet. De omgevingen worden voldoende beschreven, zonder dat het te langdradig wordt. Ook staat er vooraan in het boek een kaart van het land die mee kan helpen om een nog beter beeld te krijgen.


Vanaf het eerste hoofdstuk wordt er al spanning en mysterie opgebouwd. Dit helpt er mee voor zorgen dat het boek vlot leest. De auteurs weten ook precies waar ze wel en niet lang op in moeten gaan. Nergens had ik het gevoel dat een hoofdstuk te lang was of dat alle informatie te snel op me af kwam.


De personages zijn heel goed uitgewerkt. In het begin komen ze beide nogal onorigineel over: een echt prinsesje en haar tweelingzus die bijna haar tegenovergestelde is van karakter. De persoonlijkheid van Rose groeit echter enorm en het is zeer mooi om hierover te lezen, dit was wel iets dat ik miste bij Wren.


Ik heb enorm genoten van het lezen van 'Twin crowns'. Het is een fantasierijk boek met een koninklijk kantje die je aan het land Eana en haar bewoners doet voorstellen. Zeker een aanrader!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page