top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie: Tiny pretty things

Titel: Tiny pretty thing

Aurteur: Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Uitgeverij: Blossom books

Reeks: Tiny pretty things 1

Pagina's: 397

Sterren: 4


Tiny pretty things is een verhaal over het leven in een balletschool. Je volgt drie totaal verschillende meisjes die een ding gemeenschappelijk hebben. Ze willen allemaal de hoofdrol dansen en ze hebben hier alles voor over.

recensie tiny pretty things sona charaipotra dhonielle clayton

Dit boek geeft een kijkje in een balletschool en alle drama die daarbij komt. Het verhaal wordt verteld vanuit drie totaal verschillende personages die allemaal de beste willen zijn. Ze staan onder grote druk en moeten constant oefenen. Je krijgt voldoende informatie over elk personage om je te kunnen inleven. Ondanks alles wat ze doen, krijg je toch medelijden met ze. Je snapt waarom ze zo gemeen kunnen zijn. De verhaallijn zit ook goed in elkaar. Je leert eerst de personages en de omgeving kennen en langzaamaan komt de drama en spanning op gang. Deze blijven in stijgende lijn gaan en tegen het einde is er zo veel spanning aanwezig dat je meteen door wilt lezen in deel twee.


Ook komen er nog een aantal problemen in voor die niets te maken hebben met de pesterijen door de andere meisjes. Zo is er bijvoorbeeld iemand die zichzelf uithongert omdat ze vind dat ballerina’s zo dun moeten zijn. Ook deze problemen zijn vaak een gevolg van de hoge druk die bij een balletopleiding komt kijken.


Dit boek is zeker een aanrader indien je zou willen weten hoe het eraan toe gaat in een balletschool. Ook indien je gewoon een boek met drama en spanning wilt lezen is dit aan te raden.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page