top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie: Team Mortis - Het Romeo en Juliet mysterie

Titel: Het Romeo en Juliet mysterie

Auteur: Bjorn Van Den Eynde

Uitgeverij: Baeckens Books

Reeks: Team Mortis 1

Pagina's: 350

Sterren: 4


Erika’s wereld staat op het punt om te veranderen als ze op een date gaat met haar vriendje Marco. Hij blijkt toch iemand anders te zijn dan ze dacht, want hij heeft een lading drugs en een pistool bij zich. Daarna wordt Marco neergeschoten door een onbekende man en wordt Erika achtervolgd door de politie. Voordat de politie haar vindt krijgt ze een keuze. Ze mag gaan werken bij de geheime spionagedienst Team Mortis, maar daarvoor moet ze wel sterven op papier en mag ze nooit meer terug naar huis. Eenmaal in Team Mortis moet Erika samenwerken met drie andere jongeren aan de zaak ‘Romeo & Juliet’. Hier gaat ze moeten infiltreren in een balletschool om de verdwijning van twee danseressen beter te onderzoeken.

team mortis 1 het romeo en juliet mysterie bjorn van den eynde

In het verhaal wordt er regelmatig van perspectief verwisseld. Meestal is dit duidelijk weergegeven door een witregel. Maar soms wordt er ook midden in een alinea van personage gewisseld, wat ik heel origineel vond. Deze wisseling verloopt zo soepel dat het meteen duidelijk is wanneer het over een ander persoon gaat en is totaal niet storend. Heel knap hoe goed dit verwerkt is in het verhaal.


In een van de eerste hoofdstukken komt al veel spanning voor. Dit zorgt er zeker voor dat je door wilt lezen, maar omdat er al zoveel spanning is op dat moment lijken de daarop volgende hoofdstukken iets saaier. Het blijven leuke hoofdstukken om te lezen, maar voordat er weer evenveel spanning komt als in het begin moet je geduld hebben tot het einde van het verhaal. In het laatste hoofdstuk wordt ook een cliffhanger verwerkt, waardoor je deel twee snel wilt lezen.


Het gaat vooral over de vier jongeren bij Team Mortis, maar de focus lag vooral op Erika. Zij was dan ook een goed uitgewerkt personage en ook kwam ze realistisch over. Van de andere drie leden is veel minder bekend, er is wel genoeg gekend dat je je kan inleven, maar toch zou meer informatie welkom zijn. Gelukkig is dit nog maar het eerste deel en is de verwachting dat deze extra informatie nog wel komt in de volgende boeken.


Het Romeo en Juliet mysterie is het eerste deel van de Team Mortis serie. Het is spannend en veelbelovend. Ik kijk zeker uit naar de volgende boeken uit de reeks.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page