top of page
Zoeken
Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Such Charming Liars

Titel: Such Charming Liars

Auteur: Karen M. McManus

Uitgeverij: Van Goor

Pagina's 350

Sterren: 4


Jamie werkt als juwelendief, maar ze wilt een eerlijker leven, ook voor haar dochter Kat. Ze moet nog een laatste opdracht uitvoeren en daarna gaat ze haar leven veranderen. Ze moet een miljardair beroven op zijn verjaardagsfeest. Alleen gaat Kat onverwacht mee tijdens deze opdracht. En eenmaal daar komen ze Luke en zijn zoon Liam tegen. Luke en Jamie zijn kort met elkaar getrouwd geweest en willen zo min mogelijk met elkaar te maken hebben. Maar als het feest helemaal mis gaat, kunnen Kat en Liam niet anders dan samenwerken. Kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

such charming liars karen mcmanus

Ik kon niet wachten om ‘Such charming liars’ te lezen, want ik ben fan van alle boeken van Karen McManus. Dit boek hoort daar zeker ook bij.


Het verhaal heeft tijd nodig om op gang te komen, maar je krijgt daardoor wel een beeld van de twee hoofdpersonages en hun verleden. Hoewel je het liefst meteen actie wilt, is deze informatie wel handig zodat je je goed kan inleven en de keuzes van de personages gaat begrijpen.


Wanneer de actie begint, komen ook de plottwists die je op het verkeerde spoor zetten, net zoals we gewend zijn van de auteur. Hierdoor wil je het liefst verder lezen en ontdekken hoe alles samenhangt en hoe het verder zal gaan.


De verhaallijn is ook vernieuwend in dit boek. Van haar vorige boeken zijn we gewend dat de hoofdpersonages tieners zijn die tussen hun leven op school, op zoek gaan naar een moordenaar. Nu zijn Kat en Liam ook tieners, maar beiden hebben een uniek verleden waar misdaad in verwerkt zit. Ook is de locatie deze keer anders, de gekende school omgeving is hier niet terug te vinden. Dit maakt dat dit boek de gekende spanning in zich heeft, maar zich toch onderscheid van de rest.


Such charming liars was wederom een spannend boek van Karen McManus. Hoewel dit al haar achtste boek is, blijft ze unieke verhalen schrijven en ik hoop dat er nog veel meer zullen volgen.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page