top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Steenkoud

Titel: Steenkoud

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Reeks: Dark Elements 2

Pagina's: 478

Sterren: 3


Let op: Bevat spoilers van Witheet!


Layla is nog aan het bekomen van de gebeurtenissen in de oude gymzaal, waar ze Roth is verloren. Hij is naar de vuurpoelen gestuurd. Thuis is ook alles veranderd, de Wachters vertrouwen haar niet meer. Op school gebeuren ook vreemde dingen en ineens is ze haar gave om zielen te zien kwijt. Het wordt zelfs nog erger als er onverwachts iemand komt met vreselijk nieuws.

steenkoud jennifer l armentrout

Bij het eerste boek werd je direct in het verhaal gegooid zonder inleiding, maar dit is hier helemaal niet het geval. Je komt langzaam terug in de wereld en er wordt kort herhaald wat er al gebeurd is.


Het eerste deel, Witheet, was een goede combinatie van spanning en romance, maar dit geldt niet voor dit boek. Dit is eerder een liefdesverhaal met een beetje spanning erin. Er komen een aantal gebeurtenissen in voor die toch een beetje spannend zijn, maar de overgrote meerderheid van het boek gaat over Layla haar liefdesleven en de problemen die daarmee gepaard gaan. Persoonlijk lees ik liever spannende boeken dan romance en dan valt dit echt tegen.


Hoewel Layla realistisch is uitgewerkt, is het toch makkelijk om je aan haar te ergeren. Er gebeuren zoveel vreemde dingen en er is gevaar, maar ze lijkt meer bezig met haar liefdesleven dan met het proberen om alles op te lossen. Ook speelt Zayne een iets grotere rol in dit boek. In het eerste boek werd hij te weinig uitgewerkt, maar dat blijft ook hier het geval. Hij lijkt een veel te oppervlakkig personage, hij wordt bijna niet uitgewerkt. Dit maakt ook dat hij helemaal niet realistisch overkomt, wat toch een groot nadeel is voor het verhaal omdat de hoofdpersonages toch goed uitgewerkt moeten zijn.


Het grootste deel van het verhaal is dus een liefdesverhaal, maar de laatste paar pagina’s gaan terug over in spanning. Het was niet voorspelbaar en eindigt met een cliffhanger. Dat maakt zeker nieuwsgierig naar het volgende boek.


Steenkoud is het mindere vervolg op Witheet. De mooie spanning romance combinatie is hier niet meer te vinden want bijna heel het verhaal is een liefdesverhaal. Hoewel Layla goed is uitgewerkt, geldt dit niet voor een ander belangrijk personage, Zayne. Dit maakt het boek ook een deel minder leuk te lezen. De laatste paar pagina’s zorgen wel weer voor spanning en maken een deel van het langdradige middenstuk goed.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page