top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Schrikkeldag

Titel: Schrikkeldag

Auteur: Inge Spaan

Uitgeverij: HarperCollins

Pagina's: 303

Sterren: 4


In het dorpje Warchem kijken de bewoners niet uit naar 29 februari. De afgelopen drie schrikkeljaren is er namelijk een bewoner uit het dorp overleden. Dit gebeurde steeds op een manier die een ongeluk zou kunnen zijn: een verdrinking, een woningbrand en een motorongeluk. De bewoners zien dit anders, zij denken dat er een moordenaar is. Aafke woont nog niet zo lang in Warchem en is niet overtuigd hiervan. Maar dan krijgt ze anonieme telefoontjes. Is dit een teken dat ze het volgende slachtoffer wordt?

schrikkeldag inge spaan

In het boek Schrikkeldag zijn er twee verhaallijnen beschreven. Het heden, waarin we Aafke volgen in de aanloop naar 29 februari 2024. En het verleden, waarin we meer te weten komen over Stef zijn jeugd, in 2003 en 2004. Beide verhaallijnen beginnen traag, maar met genoeg potentie om spannend te worden. En wat is dit goed gedaan van de auteur. De informatie komt langzaamaan terwijl de spannende gebeurtenissen toenemen. Uiteindelijk komt alles samen in een onverwachte plottwist.


Ook is de schrijfstijl heel fijn. Het verhaal leest vlot en bevat korte hoofdstukken. Verder is alles goed te volgen en zijn er geen ingewikkelde delen te vinden. Dit zorgt ervoor dat je je volledig op het verhaal kan focussen en aan niets anders kan denken dan het raadsel van schrikkeldag.


De personages, en dan voornamelijk Aafke, worden duidelijk weergegeven. Je leest over haar emoties en haar beslissingen zijn te begrijpen. Alleen kon ik niet zo goed meeleven met haar. Dit komt waarschijnlijk omdat de focus van het boek ligt op het mysterie rond schrikkeldag. Hierdoor is Aafke voornamelijk informatie aan het zoeken en valt haar karakter meer naar de achtergrond.


Schrikkeldag was mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Inge Spaan, en dit was geen teleurstelling. Dit boek zou ik zeker aanraden en maakt nieuwsgierig naar haar andere boeken.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page