top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Rose

Titel: Rose

Auteur: Joanne Carlton

Uitgeverij: Books & Butterflies

Pagina's: 40

Sterren: 3


Anne Rose spreekt af samen met haar vriend Tom. Alleen is Tom er niet op het afgesproken tijdstip en Tom komt nooit te laat. Wat is er gebeurd?

Rose Joanne Carlton

‘Rose’ is een spannend kortverhaal. Dit is al vanaf het begin te merken doordat Tom niet komt. De vraag wat is precies gebeurd blijf je doorheen heel het verhaal houden. Maar dat is dan ook alles qua spanning. Iets meer spanning was welkom geweest, maar dit is natuurlijk moeilijk om te verwerken in een kortverhaal.


Wel waren de personages verrassend goed uitgewerkt. In een dun boek is dit meestal zo minimaal dat je net voldoende informatie meekrijgt om het verhaal te volgen. Door de extra informatie is het veel makkelijker om jezelf in te leven in het hoofdpersonage. Dit betekent natuurlijk wel dat er delen van het verhaal vooral informatie zijn en geen spanning.

Voor een kortverhaal is Rose een redelijk spannend verhaal met verassend goed uitgewerkte personages. Het leest heel vlot en is makkelijk te volgen. Een ideaal verhaal voor tussendoor eens te lezen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page