top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Phobos 3

Titel: Phobos 3

Auteur: Victor Dixen

Uitgeverij: Q

Reeks: Phobos 3

Pagina's: 515

Sterren: 5


Let op: kan spoilers bevatten van Phobos en Phobos 2.


De pioniers zitten op mars, maar hebben net gehoord dat Marcus al vanaf het begin wist over het rapport. De vraag is natuurlijk wat ze nu gaan doen. Ook moeten ze blijven doen alsof ze zelf niets weten over het rapport door de constante dreiging dat Serena de druk kan laten wegvallen. Verder hebben de pioniers terug hoop, want dankzij Andrew en Harmony weten ze dat ze terug naar huis zouden kunnen met de ruimtelift tijdens de volgende grote storm. Niet alleen op mars is het gevaar, maar nu Serena vicepresident is geworden is de aarde ook niet helemaal veilig.


de boekenhamsteraar recensie boek phobos 3 victor dixen

Wederom begint dit boek zeer langdradig. Het deel over Marcus en het rapport wordt zo lang over gedaan dat het begin saai kan overkomen. Ook is het hier het langdradige gedeelte weg nadat dit deel gedaan is.


Ook in dit boek leer je de personages toch iets beter kennen. Ze blijven hun karakter behouden, maar sommige komen iets vaker aan bod dan in de vorige boeken. Een groot voorbeeld hier is Harmony, hoewel ze toch voorkwam in de vorige boeken, krijgt ze naar mijn gevoel hier een belangrijkere rol. Ook doet ze een ontdekking die mij lang nadat ik dit boek had gelezen zelfs nog is bijgebleven.


Wederom blijven de meerdere perspectieven terugkomen. Hoewel die van Serena en Andrew steeds interessanter worden, blijf mijn voorkeur uitgaan naar Léonor, gewoon omdat het leven op mars veel interessanter lijkt dan het leven op aarde.


De spanning in dit boek is echt veel hoger dan in de vorige twee delen. Het bouwt op en tegen het einde komt er zo veel bij elkaar, maar het eindigt hier niet. Er is nog een grote cliffhanger of eigenlijk meerdere cliffhangers, waardoor je echt benieuwd wordt naar het vierde deel.


Phobos 3 is het geweldige vervolg van Phobos 2. Ook dit boek komt traag op gang, maar doorheen het verhaal wordt er spanning opgebouwd tot het einde waar ineens heel veel gebeurd en er een spannende cliffhanger is. Ook kom je nog altijd meer te weten over de personages door de verschillende perspectieven. Dit boek maakt zeker nieuwsgierig naar deel 4.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page