top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie: Oppasser voor een dag

Titel: Oppasser voor een dag Auteur: Leontine Gaasenbeek Uitgeverij: Van Driel Pagina's: 36

Sterren: 5


Ik mag deelnemen aan de blogtour van "Oppasser voor een dag" van Van Driel Publishing. Het boek is speciaal gemaakt voor de kinderboekenweek met als thema "Worden wat je wilt". De kinderboekenweek loopt van 6 oktober tot en met 17 oktober. Gisteren kwam de recensie van _heavenlybooks_ online en morgen kan je de recensie van leukekinderboekjes lezen.

oppasser voor een dag leontine gaasenbeek

In de klas vraagt juf wat iedereen later wilt worden. Iedereen roept wel iets, behalve Pleun, zij weet het nog niet. Als ze onderweg naar huis langs de dierentuin komt, ziet ze dat alle dieren uit hun hokken zijn ontsnapt, maar de oppasser is nergens te vinden. Pleun neemt daarom de taak van oppasser op zich. Ze moet alle dieren terug in hun hok krijgen en wordt zo oppasser voor een dag.


De illustraties zijn heel mooi, maar ook staat er genoeg op. Zo kan je heel lang naar de tekeningen blijven kijken en steeds opnieuw iets ontdekken. Dit maakt dat het boek zonder de tekst te lezen al grotendeels te volgen is.


Het boek geeft ook een mooie boodschap mee. Het is namelijk niet erg dat je niet meteen weet wat je later wilt worden. Geef het tijd en je komt er vanzelf achter.


Op het einde was er een onverwachte verrassende wending aanwezig. Dit gaf nog een extra grappig kantje aan het verhaal.


Oppasser voor een dag is een mooi en grappig verhaal waar een boodschap in verwerkt zit. Ik zou iedereen aanraden dit boek te lezen, zowel jong als oud.





11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page