top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Nu of nooit

Titel: Nu of nooit

Auteur: Jora Bakker

Uitgeverij: boekscout

Pagina's: 186

Sterren: 3


Katie is grote fan van de band Wild Things. Als haar beste vriendin Liza twee tickets voor een concert kan bemachtigen gaat ze graag mee. Wat Katie nog niet weet is dat het concert haar leven zal veranderen. Alex, de drummer van de band, vraagt haar na afloop mee op een date.

nu of nooit jora bakker

Het verhaal begint al meteen. Dit zorgt ervoor dat het boek van begin af aan vlot te lezen is, maar ook weet je in het begin zeer weinig van de personages. Dit kan voor een beetje verwarring zorgen, maar na verloop van tijd leer je ze beter kennen en leest het verhaal nog veel vlotter.


Het volledige verhaal verloopt chronologisch, wat ook meehelpt aan het vlot te kunnen lezen. Ook worden de tijden en dagen best duidelijk weergegeven in het verhaal zodat er ook hier geen verwarring kan ontstaan.


Wel wordt er vaak snel van onderwerp gewisseld, zo wordt er bijvoorbeeld op één pagina een kathedraal bezocht, een pub bezocht en gaan ze naar een appartement. Dit maakt dat elk afzonderlijk deel weinig wordt beschreven, dit zou wat uitgebreider mogen zijn.


Ook waren er een paar onrealistische stukken. Zo gebeurd het twee keer dat net op het moment dat ze het over iemand hebben deze persoon belt. Natuurlijk kan dit een keer gebeuren, maar twee keer is al best veel dat zoiets gebeurd en maakt het toch een stuk minder realistisch.


Over het algemeen is Nu of nooit een mooi debuut. Het heeft een origineel onderwerp en het is zeer vlot te lezen. Ik kijk zeker uit naar meer boeken van deze auteur.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page