top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Niets meer te zeggen

Titel: Niets meer te zeggen

Auteur: Karen McManus

Uitgeverij: Van Goor

Pagina's: 329

Sterren: 5


Brynn gaat haar stage mogen doen bij een misdaadshow. Hier werkt ze aan een zaak die vier jaar geleden plaatsvond bij haar op school: een leraar is dood teruggevonden in het bos door drie leerlingen. Deze zaak is nooit opgelost, maar Brynn is vastbesloten om antwoorden te vinden.

Niets meer te zeggen Karen McManus

Dit boek in een woord omschreven: wow. Van begin tot einde is er de constante spanning en mysterie van wat er gebeurd kan zijn die dag in het bos. Tijdens het lezen word je regelmatig op een ander spoor gezet om de identiteit van de dader te vinden. Doordat je zelf mee aan het zoeken bent, word je echt in het verhaal gesleurd. Daar komt dan nog bij dat veel hoofdstukken met een kleine cliffhanger eindigen, waardoor het moeilijk is om te stoppen met lezen.


Wat zo goed is aan dit boek, is dat er tussen het zoeken naar antwoorden ook nog wel spannende gebeurtenissen plaatsvinden. Terwijl je dus rustig alle informatie aan het verwerken bent, gebeurt er opeens iets waardoor het boek terug een hoeveelheid spanning krijgt.


Het verhaal wordt verteld vanuit twee personages: Brynn en Tripp. Deze afwisseling van personages maakt het verhaal al leuk om te lezen en aangezien het maar om twee personages gaat is het ook eenvoudiger om te lezen. Je leert ze beide goed kennen en haalt ze niet door elkaar. Ook zijn hun invalshoeken op de moord verschillend, want terwijl Brynn wilt weten wat er in het bos is gebeurd, was Tripp een van de leerlingen die de leraar heeft gevonden.


Niets meer te zeggen houdt je van begin tot eind in zijn greep. Dit is dankzij de vlotte schrijfstijl, goed gekozen personages, de constant aanwezige spanning en het verrassende einde.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page