top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Muren van ijs

Titel: Muren van ijs

Auteur: Nanouk Kira

Uitgeverij: Zilverbron

Reeks: Muren van ijs 1

Pagina's: 638

Sterren: 4


Neara gaat samen met haar oom naar Ravacur omdat ze hoopt hier een toekomst op te bouwen. Daar aangekomen merkt ze dat de stad niet helemaal is zoals verwacht. De Rijksmeester heeft rijkdom en voedsel in overvloed, terwijl de mensen in het dorp uithongeren. Ook worden de bewoners verplicht mee te helpen om een muur te bouwen terwijl er een extreme winter plaatsvindt. Neara ontmoet een aantal andere bewoners die het ook niet eens zijn met hoe het dorp geregeerd wordt.

muren van ijs nanouk kira

Het verhaal komt wat traag op gang, maar daarna is het een vlot te lezen boek. Dit komt vooral door de goede beschrijvingen van de personages en de omgeving.


Je beleeft het verhaal vanuit verschillende personages. Deze wisselen elkaar regelmatig af waardoor je ze allemaal even goed leert kennen. Doordat ze zo verschillend zijn, is het als lezer zeker mogelijk om je te vinden in een van deze personages en je zo helemaal in te leven in het boek.


Hoewel het een dik boek is, bevat het verhaal meestal voldoende spanning. Af en toe had ik het gevoel dat gebeurtenissen herhaald werden waardoor het op die momenten wel langdradig werd. Gelukkig gebeurde dit niet vaak en was het over het algemeen toch een vlot te lezen, spannend boek.


Wat ik heel knap vind aan het verhaal is dat er een hele mythologie verzonnen is. Er komen goden in voor, een beetje mythologie en verwijzingen hiernaar. Dit was heel interessant om te lezen en ik hoop dat de goden een grotere rol gaan krijgen in het vervolg.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page