top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Moppereend

Titel: Moppereend

Auteur: Joyce Dunbar

Illustrator: Petr Horáček

Uitgeverij: Lemniscaat

Pagina's: 34

Sterren: 5



De vijver van eend is opgedroogd waardoor eend niet kan zwemmen. Hierdoor wordt ze mopperig en verschijnt er een grijze wolk boven haar hoofd. Aangezien eend nu niet kan spelen, gaat ze langs bij de andere dieren, deze bieden allemaal aan dat eend mee mag spelen, maar eend wilt dit niet. Het wolkje wordt hierdoor steeds groter. Zou het eend lukken om het wolkje te laten verdwijnen en weer vrolijk te worden?

moppereend

Moppereend is een boek dat mij meteen aansprak. We zijn allemaal wel eens mopperig en ik was benieuwd naar hoe dit in een prentenboek verwerkt zou worden. Het antwoord hierop? Het is geweldig verwerkt, heel herkenbaar.


Let op: vanaf dit moment komen er spoilers!


Ook is er een boodschap te vinden. We zijn allemaal een keer mopperig, maar je moet opletten dat dit niet zo erg wordt dat je anderen daardoor ook mopperig maakt. Dit wordt weergegeven door het grijze wolkje boven eend haar hoofd. De wolk blijft groeien, het wordt zelfs zo groot dat alle andere dieren ook onder de wolk zitten en mopperig worden. Maar ookal ben je mopperig, dit blijft niet voor altijd. Uiteindelijk wordt je terug vrolijk. Dit is dan weer te zien aan de regen die de wolk deed verdwijnen.


De tekeningen zijn ook heel mooi gemaakt. Er staat niet zo heel veel op, maar hierdoor ligt de aandacht wel meer op de grijze wolk, het belangrijkste van het verhaal.


Moppereend is een boek waarin iedereen zich wel zal herkennen. Het geeft ook een mooie boodschap mee en de tekeningen zijn leuk om naar te kijken. Moppereend is dus zeker een aanrader!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page