top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Kronieken van de academie voor schaduwjagers

Titel: Kronieken van de academie voor schaduwjagers

Auteur: Cassandra Clare

Uitgeverij: Moon

Pagina's: 589

Sterren: 3


Dit boek bevat tien korte verhalen over Simon tijdens zijn opleiding tot schaduwjager. Na de gebeurtenissen van Stad van hemelse vlammen is Simon terug mens geworden en is hij zijn geheugen verloren. Hij is van plan hier iets aan te doen en wilt schaduwjager worden, waardoor hij les gaat volgen aan de academie voor schaduwjagers. Hier leert hij de theorie, hij leert hoe te vechten, maar hij leert ook nieuwe mensen en zichzelf kennen.


de boekenhamsteraar recensie boek kronieken van de academie voor schaduwjagers cassandra clare

Veel verhalen bestaan uit twee delen. Eerst een deel over Simon op de academie en daarna een verhaal over het verleden. Het verhaal van het verleden is ook altijd goed ingebouwd in het verhaal dus het voelt niet vreemd om deze twee verschillende verhaallijnen in een verhaal te lezen.


Hoewel het boek voor mij geen grote meerwaarde was aan de eerdere boeken, was het weer leuk om nogmaals over de bekende personages te lezen en om over een aantal nieuwe personages te lezen. Ook geven de verhalen over het verleden een beetje extra informatie over gebeurtenissen in vorige boeken. Wel moet je voor dit boek zowel de kronieken van de onderwereld serie als de helse creaties serie hebben gelezen omdat het anders niet goed te volgen is.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page