top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Kerst samen met jou

Titel: Kerst samen met jou

Auteur: Leontine Gaasenbeek

Uitgeverij: Van Driel

Pagina's: 26

Sterren: 3


Samen met _heavenlybooks_ mag ik meedoen aan de duo blogtour “Kerst samen met jou”. Wij hebben besloten om een recensie te schrijven over dit boek.

kerst samen met jou leontine gaasenbeek

Nu het weer steeds wat kouder begint te worden, geeft het meer een winter gevoel. Dit doet ons al meteen denken aan Kerst! Kerst geeft het gevoel van gezelligheid, samen zijn en verbondenheid. Hierover heeft Van Driel Publishing een originele blogtour bedacht, een duo blogtour.


“Kerst samen met jou” laat een aantal activiteiten zien die iedereen wel doet rond de kerstperiode. De kerstboom versieren, een sneeuwpop maken, cadeautjes kopen... Dit zijn allemaal leuke activiteiten die nog leuker worden als je ze samen kan doen.


Het boekje leest vlot door het gebruik van korte tekstjes met simpele woorden. Dat de tekstjes rijmen maakt het boek ook leuker om te lezen. Er worden opvallende woorden gebruikt die worden aangegeven met een kleurtje en een ander, groter lettertype. Het is wel niet al te duidelijk waarom juist deze woorden zo opvallend gemaakt zijn. Dit is wel jammer, want het zijn juist deze woorden die het meest opvallen in het boek.


De illustraties geven je een warm gevoel en nog meer zin in kerst. Er staat niet al te veel op de prenten maar wat erop afgebeeld staat is wel duidelijk. Het geeft goed weer wat er verteld wordt in de tekst ernaast. Zo is er bijvoorbeeld een tekstje over de boom versieren en staat er een afbeelding van een kerstboom naast. Ook onder de tekstjes staat een kleine tekening, dit zijn typische kerst tekeningen zoals kerstsokken en zuurstokken. Dit zorgt ervoor dat de sfeer alleen maar beter wordt.


Hoewel er in het boek veel kerst activiteiten besproken worden, was er niet echt een aaneensluitend verhaal aanwezig. In de tekst waren er niet echt personages aanwezig, er werd algemeen “we” gebruikt. Maar in de tekeningen zijn wel een man en vrouw die als personages gezien worden. Dit was duidelijker geweest als deze personages beter verwerkt zouden zijn geweest in de tekst.


Dit is een ideaal boek voor rond de kerstperiode, het geeft door de afbeeldingen een kerstgevoel mee aan de lezer. Let wel op dat je na het lezen zin kan krijgen in warme chocomelk, gelukkig staat er hiervoor een recept achteraan in het boek.

Nadat wij de spits afgebeten hebben volgen er nog recensies. Morgen is het aan boekenvanbritt en thereadingtwins .


kerst samen met jou leontine gaasenbeek



11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page