top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie: In het vervloekte hart

Titel: In het vervloekte hart

Auteur: Rima Orie

Uitgeverij: Moon

Pagina's: 447

Sterren: 4


Priya is een bloedkind, ze is geboren tijdens een bloedmaan en heeft daarom speciale krachten. Alleen worden bloedkinderen als monsters gezien waar ze woont. Daarom houdt ze zichzelf en haar krachten zo ver mogelijk op de achtergrond.

Als Priya een kans krijgt om weg te gaan uit haar dorp en een leerling te worden in het grootste militaire fort, neemt ze deze kans graag aan. Hier aangekomen moet ze haar kracht juist gebruiken en wordt ze samen met andere bloedkinderen getraind om te vechten tegen de kolonisten. Maar Priya komt erachter dat de kolonisten niet het enige gevaar zijn waartegen ze moet vechten…

In het vervloekte hart Rima Orie

Het verhaal wordt rustig opgebouwd, in het begin krijg je vooral uitleg over de omgeving en de cultuur waarin Priya is opgegroeid. Hoewel dit niet echt een spannend deel is, is het geen saai begin. Alles wordt zo duidelijk en vlot beschreven dat het lijkt alsof je zelf in het dorp rondloopt.

Na deze lange introductie komen er wel veel meer spannende en nog interessantere delen voor. Je leert dan bijvoorbeeld wat een bloedkind echt is en wat hun krachten zijn. Ook komen er meerdere personages in voor die je allemaal leert kennen. Echte diepgang in de personages is er niet, met als uitzondering Priya die je wel uitgebreid leert kennen. Wel is er voldoende informatie zodat je je toch een beeld van hun uiterlijk en persoonlijk kan vormen.


Hoewel het boek zich in een fantasy wereld afspeelt, komen er toch zware thema’s in voor die we helaas in onze eigen wereld ook terugzien. Een van deze thema’s in het boek zijn de vooroordelen op basis van iemands afkomst.


In het vervloekte hart is een fantasierijk, spannend en vlot geschreven boek dat je kennis laat maken met Priya. Het is zo geschreven dat je jezelf al in deze wereld ziet rondlopen. Hoewel het in het begin niet echt spannend is, komt dit nog en dan is er gewoon niets slechts meer te vinden over het verhaal.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page