top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Hotel Magnifique

Titel: Hotel Magnifique

Auteur: Emily J. Taylor

Pagina's: 400

Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

Sterren: 4


Hotel Magnifique is een magische plek waar iedereen een uitnodiging voor wilt krijgen. Het Hotel is namelijk niet voor iedereen toegankelijk, enkel de rijkste mensen hebben een kans om een magische vakantie te beleven. Maar het Hotel zoekt ook nog personeel. Jani en haar zusje Zosa grijpen hun kans en krijgen een baan. Eenmaal binnen geraken Jani en Zosa van elkaar gescheiden. Het blijkt dat Hotel Magnifique toch duisterder is dan ze in het begin hadden gedacht.

Hotel Magnifique Emily J. Taylor

Hotel Magnifique is een YA fantasy, en hoewel ik bij boeken in dit genre de tijd nodig heb om in het verhaal te komen, was dat hier niet het geval. Het boek is vlot geschreven en bevat geen ingewikkelde elementen, zoals een nieuwe wereld of mythische wezens. Hierdoor ben je vanaf het begin mee met het verhaal en lees je het zo uit.


Wat mij een beetje stoorde tijdens het lezen was het gebruik van Franse woorden. Dit kwam niet al te vaak voor en niet voor belangrijke zaken, bijvoorbeeld de naam van een bepaalde kamer, maar het gebruik ervan kwam voor mij vreemd over. Het boek speelt zich namelijk af in een fictieve wereld, maar door de Franse termen vergat ik dit soms.


Het boek is een perfecte combinatie van niet-storende voorspelbaarheid en verrassende wendingen. Er zijn een aantal zaken waarvan je al meteen weet wat er gaat gebeuren, maar de algemene verhaallijn was toch origineel en ik had het einde nooit kunnen voorspellen. Een voorbeeld van de originaliteit van dit boek is de magie, het werkt anders dan in andere boeken, maar hoe precies moet je zelf maar achter komen.


Hotel Magnifique neemt je mee op een magische reis vol geheimen, waarvan je op het einde wenste dat het langer had geduurd.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page