top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Het zonnetje in huis

Titel: Het zonnetje in huis

Auteur: Jill Mansell

Uitgeverij: lsamsterdam

Pagina's: 379

Sterren: 4


Lou gaat op bezoek bij haar goede vriend Sammy in het dorp Foxwell. Alleen eindigt haar korte bezoek anders dan ze ooit had gedacht. Ze komt de oude, norse Edgar tegen die haar een baan als zijn hulp en een dak boven haar hoofd aanbiedt. Hij heeft echter wel een voorwaarde waar ze met niemand over mag praten. Wel zorgt dit ervoor dat ze ook in Foxwell gaat wonen, waar ook de aantrekkelijke oudere broer van Sammy woont.

Het zonnetje in huis Jill Mansell

Dit boek was voor mij een eerste kennismaking met de schrijfstijl van Jill en nu begrijp ik dat haar boeken zo populair zijn. Ze heeft zo’n vlotte schrijfstijl waardoor je doorheen het verhaal vliegt.


Het verhaal gaat voor het grootste deel over Lou, maar af en toe lezen we ook over de andere personages en wat zij meemaken. De personages zijn allemaal zo verschillend maar dat maakt het juist zo leuk om over ze allemaal te lezen. Hoewel iedereen andere dingen meemaakt en er daardoor aparte verhaallijnen ontstaan, past alles toch goed ineen. Dit zorgt ervoor dat er een mooi en afwisselend boek is ontstaan.


Hoewel het grootste deel van het verhaal voorspelbaar is, is dit niet storend voor het genre. Het belangrijkste is dat je lekker kan genieten van het verhaal en er uiteindelijk een goed gevoel aan overhoudt. Daarin is dit boek zeker geslaagd.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page