top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Het vergeten koninkrijk

Titel: Het vergeten koninkrijk

Auteur: Peter Dewillis

Uitgeverij: Zilverbron

Reeks: Terra Fabula 1

Pagina's: 277

Sterren: 3


De ouders van Martha en William zijn ontdekkingsreizigers. Normaal vertellen ze altijd waar ze naartoe gaan, maar deze keer is dat een groot geheim. Een tijd later krijgen de kinderen te horen dat hun ouders zijn omgekomen. Dan staan er ineens twee vreemde vrouwen voor de deur die beweren dat ze hun tantes zijn, ook al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. Ze zeggen dat ze voor hen zullen zorgen en nemen ze mee. Daar aangekomen komen Martha en William erachter dat ze de erfgenamen zijn van een magisch koninkrijk.

terra fabula 1 het vergeten koninkrijk peter dewillis

Het vergeten koninkrijk is het eerste deel in de serie Terra Fabula en dit is wel te merken tijdens het lezen. Het verhaal komt traag op gang en er wordt veel uitleg gegeven. Deze uitleg is nodig om het verhaal te kunnen volgen en daardoor niet storend, maar het maakt wel dat de inleving wat minder was. Rond de helft van het boek was te merken dat de intro gedaan was en begon het avontuur en de spanning goed op te bouwen.


Gelukkig is dit boek meer dan alleen uitleg. Het verhaal zelf is geschreven in een fijne, vlotte schrijfstijl. Alles dat beschreven wordt, kan je zo voor je zien. De personages zijn wat stereotiep, maar dit stoorde niet, het paste goed in het verhaal. Ook de magische elementen waren meteen duidelijk. Wel bevat het veel zaken die je aan andere boeken of films doen denken, maar doordat er zoveel kleine herkenbare dingen samen worden gevoegd, is het toch een origineel verhaal.


Het vergeten koninkrijk is een duidelijk eerste deel met nog veel informatie, maar het is zeker een mooie, fantasierijke start waardoor je meteen in deel 2 wilt beginnen.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page