top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Het perfecte stel

Titel: Het perfecte stel

Auteur: Ruth Ware

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina's: 430

Sterren: 4


Lyla Santiago besluit twee weken vakantie te nemen van haar onderzoek naar virussen. Dit doet ze omdat haar vriend Nico de kans krijgt deel te nemen aan een nieuw reality programma ‘Het perfecte stel’. Alleen moet Lyla ook mee omdat het een programma over koppels wordt. Samen met vier andere stellen komen ze aan op een verlaten, tropisch eiland. De bedoeling is het langste in het spel te blijven, want een voor een zal er iemand afvallen. Alleen komt er onverwacht een storm langs, waardoor de koppels echt afgesloten zijn van de buitenwereld. En sommige mensen doen er alles aan om te overleven.

Het perfecte stel ruth ware

Dit verhaal komt langzaam op gang. De personages worden kort voorgesteld en de koppels komen aan op het eiland. Hier komen we erachter wat de bedoeling van de reality serie gaat worden, maar spannend is het nog niet. Om je eraan te herinneren dat er nog wel wat gaat gebeuren, lezen we tussen de hoofdstukken kleine fragmenten van noodoproepen die later nog zullen volgen.

Vanaf het tweede deel in het boek, wanneer de storm begint, wordt het boek moeilijker weg te leggen. Er komt een combinatie van drama, spanning en overleving. Ook komen er hier dagboekfragmenten in voor die de spanning blijven aanwakkeren.


De spanning is wel niet zoals in de meeste thrillers. Er zijn geen echte verrassende wendingen, maar toch wil je weten hoe het verhaal verder gaat. Je wilt weten hoe de personages zullen reageren en hoe ze proberen te overleven. Ook kan het verhaal je aan het denken zetten, wat zou jij doen in zo’n situatie?


Op het einde van het verhaal, nadat het boek voor mij al afgesloten voelde, kwamen er nog extra zaken bij. Deze kwamen wat geforceerd en vergezocht over. Het was beter geweest als deze informatie niet kwam want dit maakte het einde vreemder en onrealistischer dan het een aantal pagina’s daarvoor was.


‘Het perfecte stel’ is een vlot te lezen spannend boek, dat zeker aan te raden is voor fans van reality series.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page