top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Het kwaad

Titel: Het kwaad

Auteur: Ingrid-Hageman-Veraart

Uitgeverij: Zilverbron

Reeks: De poorten naar Valemya 3

Pagina's: 228

Sterren: 3


Cat en haar vrienden hebben de heksenmeester verslagen, maar helaas is het kwaad niet geweken. De zwarte magie is overgegaan na de dood van de heksenmeester en wilt meer macht. Alleen weet niemand naar wie de magie is overgegaan. Cat moet zo snel mogelijk ontdekken wie de zwarte magie bezit en deze persoon tegenhouden.

Het kwaad Ingrid Hageman-Veraart

Het verhaal begint meteen, er is geen korte uitleg over de vorige boeken of een rustige introductie. Indien de boeken niet meteen achter elkaar gelezen worden, is dit wel redelijk verwarrend. Wat later in het verhaal komen er wel korte verwijzingen van de vorige boeken in voor, maar deze hadden beter in het begin gestaan.


In het begin van het verhaal gaat het over de zwarte magie en dat er een nieuw kwaad is. Niemand weet wie het is, maar wel is het duidelijk dat het een bedreiging voor Valemya vormt. Ik zou dan ook denken dat Cat dit als een prioriteit ziet, maar dit is niet het geval. Ze gaat eerst weer andere, kleinere missies uitvoeren en lijkt het kwaad volledig te zijn vergeten. Dit vond ik echt storend om over te lezen en maakt dat ik Cat, net zoals in de vorige boeken, niet realistisch vind overkomen.


Een van de missies die ze tussendoor moet doen vindt plaats in de mensenwereld. Dit is een vervolg op de gebeurtenissen van de Daalders, die een belangrijke rol speelden in het eerste boek. Bij het vorige boek kwam deze missie er ook al in voor, maar zo weinig dat het niet belangrijk leek. Hetzelfde geldt nu weer, het komt zo weinig voor dat het totaal niet meer bij het verhaal lijkt te horen. Het had beter geweest als deze volledige missie was uitgewerkt in het eerste boek.


De schrijfstijl is doorheen de boeken niet veranderd. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, maar hebben weinig uitwerking. Dit maakt dat de boeken vlot lezen, maar ook dat je soms het gevoel hebt dat je informatie ontbreekt.


Het kwaad is het derde en laatste deel in de Valemya reeks. Als je van de vorige boeken hebt genoten, ga je zeker opnieuw genieten van dit slot.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page