top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Het hart van de Sahara

Titel: Het hart van de Sahara

Auteur: Amina Laffet

Reeks: Bloed & zand 1

Pagina's: 322

Sterren: 3,5


Iliana en Tala zijn beide twee machtige vrouwen. Ze leiden hun volk op hun eigen manier. Alleen zijn het twee rivalen van elkaar en loopt de spanning tussen beide steeds hoger op. Zal deze spanning tot oorlog leiden? En wie zal er winnen?

Het hart van de Sahara Amina Laffet

Het begin van het boek was ingewikkeld, zoveel nieuwe namen en termen. Hoewel deze nieuwe termen verklaard worden, blijft dit en de combinatie met alle andere informatie redelijk veel om op te nemen en te onthouden.


Tegen de helft van het boek was ik aan de personages en termen gewend en kon ik me echt door het verhaal laten meeslepen. De spanning en mysterie zorgen ervoor dat het boek niet weg te leggen is. Doorheen het boek wordt zoveel mysterie opgebouwd rond de hoofdpersonages dat je gewoon antwoorden moet hebben. Gelukkig komen deze antwoorden, maar er komen ook steeds nieuwe vragen waardoor je verder wilt blijven lezen.


Wat ook echt een pluspunt is van dit verhaal is dat het zich in de Sahara afspeelt. De meeste boeken die ik al heb gelezen spelen zich af in de westerse wereld of een totaal nieuwe wereld. Het was ook wel eens leuk om wat meer te lezen over deze omgeving en over de gebruiken van de volkeren.


Het hart van de Sahara is een boek wat in het begin ingewikkeld overkomt, maar als je blijft doorlezen kom je in een mooi en spannend verhaal terecht waarvan je niet wilt dat het eindigt. Ik kan zelf niet wachten om het vervolg te lezen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page