top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Het boek der deuren

Titel: Het boek der deuren

Auteur: Gareth Brown

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina's: 431

Sterren: 3,5


Cassie heeft een rustig leven. Ze werkt in een boekenwinkel in New York en woont samen met haar beste vriendin Izzy. In deze winkel praat ze regelmatig met een vaste klant. Wanneer hij haar een oud boek geeft, verandert haar leven. Het boek blijkt ‘Het boek der deuren’ te zijn en bezit magische krachten. Veel mensen zijn echter op zoek naar dit boek en daardoor komt Cassie terecht in een wereld vol gevaar.

Het boek der deuren Gareth Brown

Het boek der deuren begint met een nogal lange inleiding. Hierdoor had ik echt moeite om in het verhaal te komen. Er was veel informatie en er werden verschillende personages voorgesteld en ondanks dat er een beetje actie in voorkwam was dit toch redelijk saai om te lezen.


Gelukkig werd het beter. Nadat iedereen gekend is en je de belangrijkste informatie kent, beginnen de actie, spanning en mysterie veel meer naar voren te komen. Je wilt weten hoe het verder gaat en leeft mee met de personages. Er komen ook verrassende wendingen waardoor je nieuwsgierig blijft.


Het kan wel een ingewikkeld boek worden. Er wordt namelijk vanuit meerdere personages verteld, maar het staat niet duidelijk aangegeven vanuit wie je leest. Dit wordt wel duidelijk uit de tekst maar als je het meteen in een titel kan zien, kan dat wel helpen. Ook is het verhaal niet chronologisch verteld. Gelukkig staat er bij hoofdstukken in het verleden wel duidelijk bij om welk jaar het gaat.


Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer puzzelstukjes op hun plek vallen. Uiteindelijk worden mysteries ontrafeld en zie je de volledige verhaallijn, de verbanden uit het verleden en het heden. Dit is altijd fijn om te lezen, hoe alles zich tot een mooi geheel vormt.


Het boek der deuren komt traag op gang, maar lees zeker verder want er wacht een spannend verhaal dat goed in elkaar zit op je.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page