top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Heks van vuur en oorlog

Titel: Heks van vuur en oorlog

Auteur: S. Christina

Uitgeverij: Rebelbooks

Reeks: Lara Polaris 1

Pagina's: 276

Sterren: 4


Lara Polaris leeft in een land waar magie verboden is. Iedereen wordt vanaf een bepaald leeftijd getest op hekserij, als de test positief is ben je een heks en krijg je een tatoeage op je nek. Lara blijkt een heks te zijn en hierdoor veranderd haar leven. Ze moet achteraan in de klas zitten, ze krijgt een nieuw kluisje en ze moet pauze nemen in een apart lokaal samen met andere heksen.

Lara en de andere heksen van haar school zijn het niet eens met hoe ze behandeld worden en richten daarom het Verzet op om hun krachten te leren beheersen. Ook komt Lara erachter dat ze niet de enige heks in de familie is, maar waarom wordt er nooit over de andere heksen in haar familie gesproken?

heks van vuur en oorlog

Heks van vuur en oorlog begint al vanaf de eerste regel, je wordt meteen in het verhaal gegooid en de spanning is aanwezig. Je leert de familie en vrienden van Lara een beetje kennen en je ontmoet andere heksen. Wat heksen precies zijn is in het begin nog wat onduidelijk, maar langzaamaan kom je te weten wat het precies inhoudt.


De inhoud van het verhaal is wel echt goed, het is spannend en fantasierijk. Ook wordt het verhaal nooit saai, wat maakt dat het ook een vlot te lezen boek is. Ook komen er voldoende personages in voor die redelijk zijn uitgewerkt. Je weet net genoeg van de personages, maar niet voldoende om heel hun unieke karkater te kunnen voorstellen.


Er komen redelijk grote tijdsprongen voor, zo begint het boek bij de start van een nieuw schooljaar en niet veel later is het al Kerstmis. Dit zorgt ervoor dat het verhaal vlot leest, maar iets minder grote tijdsprongen zouden welkom geweest zijn, want nu weet je niet goed wat er gebeurd is in deze lange periode en is het niet altijd even duidelijk wat het tijdsverschil is tussen zo’n tijdssprong.


Het einde bevat veel spanning, maar deze spanning wordt niet echt opgebouwd. Opeens is het einde er en is er spanning. Daarna is de spanning weer een stuk minder, maar er is nog net genoeg om nieuwsgierig te worden naar het volgende deel.


Heks van vuur en oorlog is een magisch verhaal met een mooie verhaallijn. De uitwerking had iets uitgebreider gemogen, maar het maakt zeker nieuwsgierig naar de rest van de serie.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page