top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Exit

Titel: Exit

Auteur: Mel Wallis de Vries

Uitgeverij: De Fontein

Pagina's: 214

Sterren: 4


Een berichtje. Je stuurt het door. Je denkt dat het niks uitmaakt. Je hebt het mis … Je hebt net iemands leven in gevaar gebracht. Slachtoffer of dader. Jij beslist aan welke kant je staat.


Het verhaal begint al meteen spannend, met krantenartikels over vermiste tieners en een geheimzinnige chat. Dit maakt dat je al in de mysterieuze en spannende sfeer zit voordat je echt in het verhaal bent begonnen. Als er daarna een personage op een originele maar tegelijkertijd ook enge manier aan je wordt voorgesteld, kan je niet anders dan te starten met lezen en niet meer stoppen tot het einde.


De manier waarop een aantal personages worden voorgesteld helpt niet alleen aan de sfeer, maar het is ook eenvoudig om je snel een beeld te kunnen vormen zonder dat hier een lange uitleg voor nodig is. Dit zorgt ervoor dat je je tijdens het lezen enkel moet focussen op het verhaal en niet afgeleid wordt door lange introducties.


Het verhaal wordt verteld vanuit wisselende perspectieven, wat in het begin wat ingewikkeld is. Dit komt deels doordat het niet duidelijk is wat de link tussen ze is. Dit helpt wel mee aan de spanningsopbouw want terwijl je zit te zoeken naar de dader, zit je ook naar de link tussen alles te zoeken. Het is dan ook zo mooi om te lezen hoe de auteur alles op het einde mooi in elkaar laat vloeien.


Exit is wederom een verslavend spannend boek van Mel dat je op een dag uitleest.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page