top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Escape room

Titel: Escape room

Auteur: Maren Stoffels

Uitgeverij: Leopold

Pagina's: 174

Sterren: 4


Alissa, Sky, Mint en Milas besluiten om met z'n vieren naar een escape room te gaan. In het begin is het nog leuk, maar dan veranderd het spel. Iemand buiten de escape room heeft andere plannen voor een van hen, maar wie? Opeens lijkt ontsnappen uit de kamer veel belangrijker te zijn geworden...


de boekenhamsteraar recensie boek escape room maren stoffels

Het boek is niet zo dik en leest heel vlot, voor je het weet is het alweer uit. Dit komt voornamelijk door de grote spanningsopbouw. Al vanaf het begin is er een onbekend perspectief, X, en het is al snel duidelijk dat deze persoon iets van plan is. Maar wat is X van plan en wie is deze Het waar X het steeds over heeft? Dit en de gebeurtenissen vanaf dat de vier vrienden de escape room betreden, maken het een spannend, niet weg te leggen verhaal.


Doordat het geen dik boek is, worden de personages niet heel uitgebreid uitgewerkt. Hoewel de hoofdpersonages allemaal hun verhaal hebben, had ik toch nog meer informatie gewild. Over Mint bijvoorbeeld, er is zeer weinig over haar geweten. In het verhaal maakt ze dan ook keuzes die minder goed te volgen zijn omdat je haar niet zo goed kent.


Escape room is een spannend, vlot te lezen boek. De spanning is meteen aanwezig en laat niet meer los. De personages zouden wel iets meer uitgewerkt mogen zijn om hun handelingen beter te kunnen begrijpen. Desondanks is het een mooi boek dat ervoor zorgt dat je toch wat bang wordt de volgende keer je een escape room binnen gaat.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page