top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Een wereld zonder prinsen

Titel: Een wereld zonder prinsen

Auteur: Soman Chainani

Uitgeverij: Harper Collins

Reeks: De school van goed en kwaad 2

Pagina's: 381

Sterren: 4


Sophie en Agatha zijn weer terug in Gavaldon, maar hun leven hier is niet zoals ze verwacht hadden. Na een wens worden de poorten naar hun oude school opeens geopend, al is deze niet meer zoals ze zich herinneren. Er is geen school van Goed en Kwaad meer, nu is er een school van Meisjes en Jongens, die in oorlog zijn met elkaar. Deze oorlog blijkt de schuld van Sophie en Agatha maar lukt het ze ook om deze oorlog te stoppen?

Een wereld zonder prinsen Soman Chainani

In dit tweede deel keren we terug naar de School alleen is deze op bepaalde manieren veranderd. Het is leuk om over de bekende plek te lezen maar tegelijkertijd lees je over een nieuwe plaats. Deze combinatie van oud en nieuw was een leuke ervaring om te lezen.


De sprookjesachtige sfeer van het eerste boek blijft ook in dit boek terugkomen. Alles gaat over sprookjes, helden en slechteriken. Maar ook zien we het spannende, romantische en magische, zoals in de gekende sprookjes, terug. De tekeningen aan het begin van elk hoofdstuk helpen ook mee om het boek als een echt sprookjesboek te zien.


Wat ik wel jammer vond was dat de personages niet echt geëvolueerd zijn ten opzichte van het vorige boek. Van het begin tot het einde van het verhaal zijn hun gedachten hetzelfde. Dit deed me soms zelfs denken aan het eerste boek, waar ze ook heel het verhaal aan hetzelfde dachten. Gelukkig is er wel genoeg afwisseling in wat ze doen en meemaken, waardoor het verhaal niet saai werd.


Ik heb ondanks de paar langdradige stukken kunnen genieten van dit magische boek en kan niet wachten op het derde deel.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page