top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Echo

Titel: Echo

Auteur: Matt Haig

Uitgeverij: Moon

Pagina's: 379

Sterren: 4


Audrey leeft in en futuristische wereld, een toekomst waarin ECHO’s bestaan. Dit zijn machines die er uitzien zoals mensen en werken voor mensen. Alleen hebben deze machines geen emoties. Audrey’s vader is tegen de ECHO’s, hij is bang dat ze zich tegen de mensen zullen keren. Wanneer er iets vreselijks gebeurt, is Audrey het daar helemaal mee eens en haat ze alle ECHO’s. Maar dan ontmoet ze Daniël, hij is een ECHO, maar hij is anders. Hij voelt een connectie, ookal zou hij dit niet moeten kunnen.

echo matt haig

De eerste paar hoofdstukken zijn een rustige inleiding in het verhaal en de wereld waarin het zich afspeelt. De technologie van dat moment wordt beschreven en je ziet hoe geweldig sommige van deze nieuwigheden zijn. Maar ook zie je de negatieve kanten van de vooruitgang en dat is waar het boek zich vooral op focust.


Verder bevat het boek een goede verhaallijn en is het niet alleen maar “slechte technologie”. We leren Audrey kennen, leven met haar mee en zien haar evolueren doorheen het verhaal. Helaas leek het soms alsof deze verhaallijn een beetje naar de achtergrond verdween. Af en toe gebeurden er dingen nogal snel en voelden ze vreemd aan, alsof het niet echt met het verhaal te maken had. Gelukkig gebeurde dit niet al te vaak waardoor het grootste deel van het boek toch makkelijk te lezen is.


Echo is zeker de moeite waard voor iedereen die graag boeken leest over hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page