top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Duisternis

Titel: Duisternis

Auteur: Eva Linden

Uitgeverij: Hamley books

Reeks: De zeven zonderlingen 1

Pagina's: 335

Sterren: 3


Een vrouw komt vol paniek een herberg binnen, haar broer is ontvoerd en ze heeft hulp nodig. Een aantal aanwezigen in de herberg, die later de zeven zonderlingen zullen worden, twijfelen geen seconde en gaan samen naar hem op zoek. Onderweg komen ze erachter dat er meer gevaar dreigt dan ze dachten, de hele wereld is namelijk in gevaar. Een groep genaamd de Cultisten is op zoek naar macht en zijn niet bang om hiervoor te moeten vernietigen. De missie van de zeven zonderlingen wordt ineens veel groter en belangrijker dan ze ooit konden voorstellen.

De zeven zonderlingen Duisternis Eva Linden

De eerste hoofdstukken van het verhaal zijn redelijk ingewikkeld. Het speelt zich af in een andere wereld, met wezens waar in nog nooit van had gehoord en er zijn redelijk veel personages. Het duurde jammer genoeg wel even voordat al deze nieuwe informatie verwerkt was en duidelijk was wie iedereen precies is. Dit maakte dat het begin van het boek niet vlot las en niet zo spannend was. Eenmaal dat de wereld gekend is, leest het boek goed weg en kan je je helemaal onderdompelen in deze magische wereld.


Wat mij een beetje stoorde was dat elk hoofdstuk vanuit een van de personages beschreven is maar dat ik dit gevoel niet kreeg tijdens het lezen. Aan het begin van het hoofdstuk staat de naam van het personage, maar het volledige boek werd geschreven in de derde persoon en de acties van de andere personages werden even goed beschreven.


Doordat de meeste personages doorheen heel het boek beschreven zijn, leer je ze goed kennen. Het is heel eenvoudig om van ze te houden omdat ze zo goed zijn. Soms zelfs te goed. Aan het begin van het boek krijgen ze allemaal te horen dat er iemand in gevaar is, iemand die ze niet kennen. Toch besluiten ze allemaal om mee op missie te gaan, ook al weten ze hoe gevaarlijk dit is.


Fantasierijk is dit verhaal zeker. De hoofdpersonages alleen al bestaan uit verschillende wezens en dan komen ze doorheen het boek nog een aantal nieuwe wezens tegen. Verder komen er ook gevechten in voor, met zowel wapens als magie, wat het verhaal ook een spannende kant geeft.


Hoewel het begin van het boek ingewikkeld was en daardoor het verhaal minder goed overkomt, werd het boek wel veel beter. Tegen het einde toe was het zelfs moeilijk om te stoppen met lezen. Dit maakt dat ik zeker nieuwsgierig ben geworden naar het vervolg.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page