top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Dochter van de Scharlaken Rozen

Titel: Dochter van de Scharlaken Rozen

Auteur: Chloe Gong

Uitgeverij: Boekerij

Reeks: Verboden duet 1

Pagina's: 447

Sterren: 4


Juliette is troonopvolgster van de bende de Scharlaken Rozen, het is een netwerk van criminelen met als grootste rivalen de Witte Magnolia’s. Er is een constante machtsstrijd tussen deze bendes, maar wanneer er mensen van beide bendes dood aangetroffen worden door een mysterieuze ziekte, wordt Juliette gedwongen samen te werken met Roma, de troonopvolger van de Witte Magnolia’s. Maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen, want Roma is niet alleen een vijand door de rivaliteit, maar hij is ook de eerste liefde van Juliette en de eerste die haar verried.

dochter van de scharlaken rozen chloe gong

Het verhaal gaat grotendeels over de zoektocht naar de mysterieuze ziekte. Hier komt veel spanning bij kijken, maar fantasy kwam er weinig in voor. Indien je dus op zoek bent naar een echt fantasy verhaal is dit niet het boek wat je zoekt, maar indien je van zowel fantasy als mystery houdt, stelt het niet teleur.


De twee hoofdpersonages Roma en Juliette zijn goed uitgewerkt en goed te begrijpen ondanks hun complexe karakter. Ze hebben beide al veel meegemaakt en zijn niet de standaard personages waar je regelmatig over leest. Je leest vanuit beide perspectieven en komt hierdoor ook wat van hun verleden te weten.


Het boek start met een proloog vol spanning waardoor je snel echt in het verhaal wilt starten. Helaas moet je eerst wel de hoofdstukken vol informatie, die soms redelijk ingewikkeld kunnen zijn, voorbij voordat het echt start. Vanaf dat moment begint de zoektocht naar de ziekte en zoek je zelf mee wat de oorzaak werkelijk kan zijn. Deze zoektocht vol spanning, samen met de beeldende schrijfstijl maakt dat het boek zeer vlot te lezen is. Je wilt niets liever dan samen met de personages Shanghai ontdekken en het mysterie oplossen.


Hoewel ik had verwacht dat dit een fantasierijk verhaal zou zijn, was dit eerder een mystery boek. Indien je van beide genre houdt en graag eens over wat complexere personages leest in een spannend, vlot te lezen boek, is dit zeker een aanrader.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page