top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Die zomer met jou

Titel: Die zomer met jou

Auteur: Sarah Morgan

Uitgeverij: HarperCollins

Pagina's: 368

Sterren: 3


Het wordt Cecilia allemaal wat te veel, zeker wanneer haar dochter een groot feest voor haar organiseert. In plaats van zich verplicht onder de mensen te begeven, vlucht Cecilia van haar familie. Ze wilt even wat tijd voor zichzelf en gaat hiervoor naar haar vakantiehuis op Cape Cod. Ze verwachtte hier een tijdje alleen te zijn, maar eenmaal aangekomen blijkt er een onverwachte gast aanwezig te zijn.

die zomer met jou sarah morgan

Lily heeft er altijd van gedroomd om kunstenaar te worden, maar dit is niet de toekomst die haar ouders voor haar zien. Zij willen dat ze dokter wordt, maar zien niet dat Lily dit helemaal niet wilt. Daarom heeft ze besloten om een tijdje te stoppen met haar studie en even weg te gaan van haar ouders. Ze vindt een verlaten strandhuisje en besluit hier tijdelijk te gaan wonen. Maar dan komt de eigenaar onverwacht thuis.


Het verhaal wordt verteld vanuit drie verschillende vrouwen, ieder met hun eigen problemen. Behalve dat ze alle drie ergens mee zitten, zijn hun levens ook met elkaar verbonden. Het is knap van de auteur dat ze deze drie verschillende personages in een mooi aaneengesloten verhaal kan verwerken.


Het verhaal leest dan ook heel vlot. Zowel de personages als hun problemen worden realistisch weergegeven waardoor je met ze meeleeft. Ook helpt de fijne en eenvoudige schrijfstijl dat je helemaal in het verhaal kan komen en het hierdoor aan een stuk door kan lezen.


Wat ik wel een beetje jammer vond was dat elk personage met ongeveer dezelfde problemen zat op precies hetzelfde moment. Er is wel een verschil in situatie, maar het gevoel dat ze hadden was ongeveer hetzelfde. Het is mooi om te lezen hoe ze er allemaal mee omgaan, maar meer variatie op dit vlak was fijn geweest.


Doorheen het boek zit er zelfs een klein beetje mysterie. Dit vind ik echt goed, want het zorgde voor wat afwisseling tussen de persoonlijke problemen van de personages. Maar hoe goed ik dat ook vind, het mooiste om te lezen blijft toch de groei die iedereen doorheen het verhaal maakt.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page