top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De weg naar het onbekende

Titel: De weg naar het onbekende

Auteur: J. Pangrazio

Uitgeverij: Zilverbron

Reeks: De strijders van Cathaichte 1

Pagina's: 380

Sterren: 4


Emervia is een elf die haar hele leven lang heeft doorgebracht tussen de piccola’s. Ze werd hier toen ze klein was door haar ouders naartoe gebracht zodat ze veilig zou zijn. Maar haar ouders zijn nooit teruggekomen om haar op te halen. Daarom besluit ze om zelf naar haar ouders op zoek te gaan. Het enige dat ze weet is dat er geruchten zijn over een stad Cathaichte en dat hier elfen zouden leven, en dus hopelijk ook haar ouders. Onderweg komt ze bondgenoten en gevaren tegen. Zal het haar lukken om de stad te vinden?

De weg naar het onbekende J. Pangrazio

De weg naar het onbekende is een avontuurlijk verhaal met een goede afwisseling tussen actie en dialogen. Door deze afwisseling blijft het boek leuk en duidelijk om te lezen. Er zijn geen veel te lange beschrijvingen aanwezig, maar toch is het eenvoudig om een beeld te vormen van de omgevingen. Door dit alles blijft er tempo in het verhaal zitten en leest het snel.


Wat ik wel een klein nadeel vond, was dat er in de eerste helft van het boek wat herhaling voorkwam, en dan in de actie. Een aantal keer achter elkaar gebeurt ongeveer hetzelfde: er is een aanval, er wordt gevochten en de personages gaan weer verder. Er is wel een variatie in het soort aanval, maar toch stoorde dit mij omdat het toch te veel op elkaar leek en te snel achter elkaar gebeurde. Gelukkig was dit niet het geval in de tweede helft.


Er komen verschillende wezens voor in dit boek. Een aantal hiervan zijn redelijk bekend, zoals elfen, maar ook bevat dit verhaal nieuwe wezens, zoals piccola’s. Het is wel eens leuk om variatie te krijgen in het soort wezens dat voorkomen in een fantasy.


Het enige dat voor mij wat ingewikkeld was, waren de namen van sommige personages. Er waren namen bij die sterk op elkaar leken en die ik daarom moeilijk uit elkaar kon houden. Gelukkig kwamen al deze namen niet doorheen het volledige verhaal voor, waardoor het verhaal zelf goed te volgen was.


De weg naar het onbekende is een veelbelovend eerste deel van de strijders van Cathaichte. Het leest vlot en is niet al te ingewikkeld.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page