top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De vijf die blijven

Titel: De vijf die blijven

Auteur: Holly Jackson

Uitgeverij: Volt

Pagina's: 430

Sterren: 3,5


Red gaat samen met vijf vrienden op vakantie. Ze starten hun reis enthousiast en rijden uren met de camper. Maar dan verdwalen ze en rijden ze via verlaten wegen in de hoop de weg terug te vinden. Alleen zal het niet zover komen, hun banden worden kapotgeschoten door een scherpschutter die hun bedreigt. Iemand heeft namelijk een geheim dat hij wilt weten en hij zal er alles aan doen dit te weten te komen, hij zou er zelfs een moord voor plegen.

De vijf die blijven Holly Jackson

Het verhaal komt vlot op gang, je leest eerst kort over wie de personages zijn en waarom ze onderweg zijn met een camper. Al snel volgt de mysterieuze, enge sfeer die duidelijk maakt dat er iets gaat gebeuren. De perfecte start van een verhaal.


Doorheen het verhaal zelf komt er genoeg spanning in voor en zijn er onverwachte wendingen, waardoor je het liefst meteen doorleest zodat je weet hoe dit spannende verhaal zal eindigen. Helaas moet je daarvoor wel door de lange stukken worstelen waar niks lijkt te gebeuren. Zo lezen we dit verhaal vanuit Red, en het wordt al snel duidelijk dat ze iets ergs heeft meegemaakt waar ze mee inzit. Dit is op zich wel interessant om te lezen want zo leer je haar beter kennen, maar bepaalde delen worden gewoon te vaak herhaald, wat storend overkomt.


Verder was de verhaallijn wel echt goed. De omgeving, de gesprekken en de gebeurtenissen waren meteen duidelijk en daardoor kon ik me meteen goed inleven in het verhaal. Je voelt de angst die de personages ervaren zelf en zoekt mee naar wat nu dit geheim kan zijn.


De vijf die blijven is een spannend boek met een goede verhaallijn. Helaas werden bepaalde dingen te uitgebreid beschreven en had ik het gevoel dat dit verhaal de helft korter kon zijn.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page