top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De prijs van water

Titel: De prijs van water

Auteur: Kelly Van Der Laan

Uitgeverij: Zilverspoor

Reeks: Paraiso 1

Pagina's: 310

Sterren: 3


Op een morgen dringen rebellen de Hydrontoren binnen en openen ze een poort naar de schaduwdimensie. Hier komen bloeddorstige wezens, die iedereen op hun pad vernietigen, de toren binnen. Alleen kan niemand uit de toren ontsnappen want hier is een ondoordringbare magische barrière rond gemaakt. Duizenden mensen zitten vast in deze nachtmerrie. Zullen ze allemaal sterven of vinden ze toch een manier om te ontsnappen.

de prijs van water Kelly van der Laan

De spanning in dit verhaal ligt zo hoog en is echt constant aanwezig! Al tijdens de proloog heb je al het gevoel dat er iets gaat gebeuren en ben je op je hoede. Dit is al een goede start, want als de sfeer zo vroeg in het boek gezet wordt, zit je al meteen in het verhaal.


Verder in het verhaal blijft deze hoge spanning grotendeels aanwezig met af en toe een kort stukje om te bekomen. Dit is heel aangenaam in de schrijfstijl omdat je wel door wilt lezen maar de spanning is niet zo overweldigend dat het te veel wordt.


De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is niet zo duidelijk. Het lijkt wat op de toekomst, maar door de toevoeging van magische elementen, zoals een portaal naar de schaduwdimensie, lijkt het ook op een andere wereld. Ook kom je maar weinig te weten over de samenleving en de omgeving. Dit miste ik wel en het had ook invloed op het beeld dat je krijgt van de personages.


Je leest het boek vanuit vijf personages. Deze personages zijn niet allemaal bij elkaar waardoor je de gebeurtenissen vanuit verschillende plaatsen kan volgen. Hierdoor komt er wel een beetje herhaling voor, maar dit is zeker niet storend. Omdat je dezelfde gebeurtenis vanuit een ander perspectief bekijkt, lijkt het juist op iets nieuws.


Helaas was er weinig aandacht voor de achtergrond van de personages. Ze worden snel voorgesteld en je komt echt maar achter een minimum van informatie over hun persoonlijkheid. Dit samen met het gebrek aan kennis van hun samenleving en cultuur maakte dat ik moeite had om me te kunnen inleven.


De prijs van water is een boek vol spanning, dat niet is weg te leggen. Helaas miste ik de uitwerking van de personages en de wereld.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page