top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De pijn die wij verbergen

Titel: De pijn die wij verbergen

Auteur: Monica Haak

Uitgeverij: Hamley Books

Pagina's: 325

Sterren: 4


Fleur wil graag de hoofdrol spelen in het theaterstuk op school, maar ze is niet de enige. De vriendin van haar beste vriend, Matt, wilt dit ook en de twee komen niet goed overeen. Dit zorgt ervoor dat de vriendschap tussen Matt en haar op de proef gesteld wordt. Ook krijgt Fleur ineens een gemeen bericht op Instagram. Waarom wilt iemand haar nu kwetsen?

Matt heeft de opleiding gevonden die hij graag wilt gaan volgen, alleen hebben zijn ouders een andere toekomst voor ogen. Hij durft niet te zeggen welke studierichting hij werkelijk wilt volgen omdat hij bang is voor de reactie van zijn ouders.

De pijn die wij verbergen Monica Haak

De pijn die wij verbergen is een mooi geschreven verhaal met belangrijke thema’s erin verweven. Pesten, verliefdheid, druk van familie en problemen thuis zijn maar een aantal van deze thema’s. Het is goed dat deze worden besproken want dit zijn meestal de zaken die onbesproken blijven en die mensen willen verbergen. De titel is daarom heel goed gekozen want vele mensen zullen zich herkennen in het verbergen van deze emoties.


Wat meteen opviel tijdens het lezen was dat de auteur een jongerentaal heeft verwerkt in het boek, er worden af en toe Engelse woorden gebruikt tijdens de conversaties. Ik denk dat dit kleine element toch een grote invloed kan hebben voor de doelgroep. Jongeren zullen zich sneller kunnen vinden in de personages omdat ze meegaan met hun tijd en niet de hele tijd standaard Nederlands spreken.


Dit was het eerste boek van Monica Haak dat ik heb gelezen en ik ben zo verbaasd over hoe goed dit boek is. Zoveel belangrijke thema’s in een goede manier verwerken in een boek en het tegelijkertijd een boek maken dat toegankelijk is voor iedereen. Indien je een boek wilt lezen over serieuze actuele thema’s in een verhaal waar je doorheen vliegt, is dit boek zeker een aanrader.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page