top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De onverklaarbare logica van mijn leven

Titel: De onverklaarbare logica van mijn leven

Auteur: Benjamin Alire Sáenz

Uitgeverij: Blossom Books

Pagina's: 428

Sterren: 3



Salvador begint aan zijn laatste jaar op de middelbare school, en zijn leven staat op het punt te veranderen. Hij krijgt het gevoeld dat hij niet meer weet wie hij is en wilt uitzoeken wie hij nu werkelijk is. Dit doet hij samen met zijn vrienden en familie.


de boekenhamsteraar recensie boek de onverklaarbare logica van mijn leven benjamin alire saenz

Dit boek bevat ze veel onderwerpen waar iemand mee te maken kan krijgen in zijn leven. Salvador is Amerikaans, maar hij is geadopteerd door een Mexicaanse familie. Hoewel hij zich als een Mexicaan voelt, is hij voor de rest van de wereld Amerikaans.

Ook heeft Salvador de dood al meegemaakt, zijn moeder is namelijk gestorven toen hij klein was.

Zijn vader is homo en als iemand op school zijn vader een flikker noemt, begint Salvador zijn eerste gevecht.

Dit zijn een paar van de onderwerpen die je kan verwachten en die goed zijn verwerkt. Je leest mee hoe hij omgaat met dit alles, zijn twijfels, zijn woede, zijn verdriet, alle emoties zijn zo realistisch uitgewerkt.


Tijdens het volledige verhaal volg je Salvador, je leest zijn gedachten. Hierdoor leer je hem echt kennen en leef je vanzelf met hem mee. Het is op een aparte manier geschreven, maar wel op een manier zoals het echt in iemands gedachten kan zijn, wat de schrijfstijl zeer realistisch maakt.


De andere personages in dit boek zijn ook zeker geen stereotypen. Sam is de beste vriendin van Salvador. Ze is best ambitieus en durft zeker haar mening te geven, maar ze heeft vaak ruzie met haar moeder. Fito heeft slechte leefomstandigheden, maar ondanks dat wilt hij toch het beste van zijn leven maken. Ook deze personages zijn goed uitgewerkt en komen realistisch over.


Het nadeel van dit boek was wel dat er heel veel drama in voorkwam. Het leven kan natuurlijk zo erg zijn, maar hier was de ene gebeurtenis nog niet voorbij of de volgende begon al.


De onverklaarbare logica van mijn leven verteld het verhaal van Salvador, een jongen die probeert uit te zoeken wie hij werkelijk is. Er worden veel ernstige onderwerpen besproken, maar dit maakt dat het boek soms te dramatisch werd.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page