top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De kronieken des aardes

Titel: De kronieken des aardes & Het geheim der portalen

Auteur: P.N. Newled

Uitgeverij: Inkt

Pagina's: 187

Sterren: 3



Noa, Lexi en Sef zijn op een onbekende plaats beland. Het ene moment waren ze nog op hun aarde, Marwahh Sifinia, het volgende moment zijn ze op onze aarde, Terra. Samen zoeken ze een manier om terug thuis te komen en vinden hulp in een boekje van iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Tijdens de zoektocht krijgen ze steeds meer vragen en blijkt de weg naar huis niet het enige raadsel te zijn.

de kronieken des aardes p.n. newled

Het begin van dit boek is redelijk ingewikkeld. We maken namelijk kennis met drie personages die van een totaal andere aarde komen dan wij kennen. In het begin is er dan ook veel opeenvolgende informatie waar je goed je aandacht bij moet houden. Daarna valt dit gelukkig mee en komt het verhaal echt op gang.


Het verhaal zelf is wel goed uitgedacht. Je leert de personages kennen, je leeft met ze mee in hun zoektocht en hoopt natuurlijk dat ze vinden wat ze zoeken. Deze zoektocht was dan ook interessant en spannend. Steeds komen er kleine stukjes informatie vrij waarbij je meedenkt wat het kan betekenen.

Doordat er regelmatig iets nieuws komt, blijft de spanning en vlotheid aanwezig in het verhaal. Ik had dan ook nooit het gevoel dat het boek saai werd en wou alleen maar verder lezen.


Tegen het einde maakte het boek een zeer grote versnelling. Dit vond ik wel jammer want het gaat dan gewoon te snel. Er gebeuren zoveel dingen, die redelijk interessant konden zijn, maar die nu amper of niet beschreven worden. Wel eindigt het spannend wat doet hopen dat er snel een vervolg komt.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page